donderdag, 15 juni 2017 18:01

Wilma en Gerard Verver wraken rechter

Schiedam - De voormalige burgemeester van Schiedam, Wilma Verver, laat weer van zich horen. Wilma en haar man Gerard hebben rechter-commissaris Vincent de Winkel gewraakt. Dat meldt het AD vandaag.

'Zij hebben geen vertrouwen in de manier waarop hij het proces rond hun faillissement begeleidt. Dinsdag 20 juni dient de zitting waarop wordt bepaald of De Winkel zijn werk goed doet.' aldus de krant.

Gerard Verver moest openheid van zaken geven aan de curator die het faillissement van de familie behandeld. Dat weigerde hij halsstarrig en daarom hangt hem nu een gevangenisstraf van maximaal een jaar boven het hoofd. Gerard heeft nog twee weken de tijd om die informatie te overleggen. Curator Kees van den Bergh laat aan het AD weten dat er recent stukken zijn overhandigd. ,,Ik heb de informatie alleen nog niet kunnen beoordelen’’, aldus Van den Bergh.

Daarnaast heeft de familie hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter, die vorige maand bepaalde dat de familie Verver hun luxe woonboerderij in Voorst moeten verlaten. De huur bedraagt € 2.050,- terwijl de familie vanwege het faillissement officieel moet rondkomen van € 1.400,-. Volgens de curator helpt het echtpaar hiermee een vlotte afwikkeling van het faillissement om zeep. 

,,Wij zijn nog steeds bezig met de uitzetting’’, verzekert de curator aan het AD. ,,Maar we zullen nu eerst moeten bekijken of het instellen van hoger beroep bij het Gerechtshof in Den Haag hierop van invloed is. Het zou goed kunnen dat de zaak hierdoor opnieuw vertraging oploopt.’’ De familie had de woning eigenlijk al op 15 mei moeten verlaten.


Wilma en Gerard Verver wraken rechter

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws