dinsdag, 04 juli 2017 21:09

Wilma Verver procedeert op kosten van de staat

Schiedam - De meestgelezen reactie op de berichtgeving over de vele (verloren) rechtszaken die Wilma Verver aanspant is: 'waar betaalt ze het van'. Dat blijkt heel simpel: de staat!

Raadslid John van Sliedregt reageerde op Twitter: iemand die weinig inkomen en vermogen heeft, kan gebruikmaken van gesubsidieerde rechtsbijstand (een zogenoemde toevoeging). En dat doet zij dus.' Daarmee kan je dus ook een rechtszaak aanspannen, of een hele reeks rechtszaken en wrakingen zoals Wilma Verver doet. 'Afhankelijk van uw inkomen betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer eigen bijdrage u moet betalen.' staat er op de website van rechtsbijstand.nl te lezen. Aangezien de Ververs officieel van slechts € 1.400,- in de maand moeten leven, zal hun eigen bijdrage dus vrijwel nihil zijn. 

Er wordt hier- kunnen we wel stellen- ernstig misbruik gemaakt van een goedbedoelde regeling. Van Sliedregt reageert daarop met: 'Het is mooi dat rechtshulp ook voor minder draagkrachtigen beschikbaar is. Maar inderdaad, in dit geval maakt men er lustig gebruik van.'

Zo blijft Wilma Verver dus in het nieuws komen en geld van de staat verbrassen. Want niet alleen de rechtshulp wordt kost de staat geld: ook de rechtszaken zelf kosten handen vol geld.

Inmiddels heeft het stel een schuld van zo’n 2,7 miljoen euro. Maar, ze wonen wel nog steeds in een zeer luxueuze woonboerderij op de Veluwe. Die boerderij kost 2.050 euro in de maand aan huur. Wie dat betaalt?Wilma Verver procedeert op kosten van de staat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws