maandag, 20 juli 2015 22:37

Wim Schuurmans aan de vooravond van de 4daagse van Nijmegen

8vci5xthp1pcpVorig week kwam er een oproep van PopupTV voor verslaggevers voor de Nijmeegse 4daagse.
Ik was niet direct enthousiast maar aangezien ik PopUpTv een mooi medium vind, een soort kinderen voor kinderen maar dan voor volwassen want iedereen mag iets inzenden, besloot ik toch om gehoor te geven aan hun verzoek.

Ik heb geen school van journalistiek gedaan. Het kan zo maar zijn dat het tekstueel niet helemaal is zoals het hoort te zijn, vergeeft u het mij alstublieft.

Afgelopen weekend hebben wij ons kamp opgeslagen in Groesbeek voor mijn deelname aan de 99e Nijmeegse 4daagse. Dit jaar wordt mijn achtste 200 kilometerdeelname. De eerste keer dat ik deelnam was in 1983. Destijds waren er 22.783 deelnemers en was het eigenlijk een niet zo'n groot commercieel evenement als heden ten dagen met 51.462 aanmeldingen.
Aangezien er plaats is voor 46.000 deelnemers moest er onder de nieuw aangemelde lopers geloot worden en werden er 5.462 mensen teleurgesteld, zij mogen morgen niet starten.

8vi5xthp1pcpTussen 1983 en 1990 liep ik vijf maal de vierdaagse waarna ik, vanwege belangrijkere gezinszaken, 24 jaar afwezig was om mij in 2014 weer aan te melden voor mijn zesde "kruisje".

Zoals dus gezegd mijn achtste deelname. In tegenstelling tot mijn mede verslaggever Jacqueline Kloos weet ik niet of ik er klaar voor ben. Ik heb mij eigenlijk niet voorbereid, op twee maal 20 km. wandelen na, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Mijn drukke gezins- en werkleven staan dit ook in de weg.

Desalniettemin heb ik er uiteraard zin in en ik zie vanzelf wel hoe het gaat uitpakken. De vorige zeven maal is het ook gelukt, dus waarom nu niet?

Morgen de eerste 50 kilometerdag (van Elst). De verwachting is zon met af en toe een bui. Ik hoop overigens voor de dorpen waar wij doorheen gaan dat het prima weer gaat worden. Ook zij, niet in de minste plaats de horeca uitbaters, kijken ieder jaar naar de doorkomst van "hun" 4daagse uit.

8vi5xthps1pcpWas getekend: Wim Schuurmans uit Schiedam.

 

Ook de Schiedammers John Kooij, Robin Oostveen en Mike den Drijver doen, op geheel eigen wijze, verslag door het sturen van foto's en filmpjes. Daar weten wij uiteraard wel raad mee!

 

VierdaagseFlits: Regiogenoten houden u op de hoogte van de Nijmeegse Vierdaagse

Posted by Pop Up Tv on maandag 20 juli 2015

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws