woensdag, 02 september 2015 16:09

Win 500 euro met een duurzaam idee

Bent u inwoner van Maassluis en hebt u een idee om Maassluis duurzamer te maken? Vrijdag 9 oktober 2015 doet Maassluis mee aan de landelijke Dag van de Duurzaamheid en tijdens deze dag wordt een prijs uitgereikt voor het duurzaamste idee voor Maassluis.

Haalbare ideeën kunnen daarnaast een plek krijgen in het nieuwe duurzaamheidsprogramma van de gemeente Maassluis.

Wat is een duurzaam idee?
Zo'n prijsvraag is leuk maar wat is nu eigenlijk een duurzaam idee? Een duurzaam idee helpt bijvoorbeeld mensen die dit nodig hebben, maakt de wijk groener, zorgt ervoor dat wij beter met ons afval omgaan. Kortom, een duurzaam idee helpt de gemeenschap verder en steunt mensen of de leefomgeving waar dit nodig is.

Waaraan moet een inzending voldoen?
Alle ideeën zijn welkom maar om kans te maken op de titel 'het duurzaamste idee voor Maassluis' en de bijbehorende geldprijs moet het idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Het idee moet:
bijdragen aan verbetering van de leefomgeving of een oplossing zijn voor een maatschappelijk probleem
uitvoerbaar zijn in de gemeente Maassluis
voordeel opleveren voor inwoners van Maassluis
niet uitsluitend een commercieel doel dienen.

Prijzen
Voor de uitvoering van de duurzame ideeën stelt de gemeente Maassluis een bedrag van 500 euro beschikbaar. Dit geld kan de winnaar gebruiken om zijn of haar idee te realiseren. Bijvoorbeeld om materialen te kopen.

WakaWaka's
Onder de inzenders van duurzame ideëen worden ook vijf WakaWaka's verloot. Een WakaWaka is een lamp op zonne-energie die met één keer opladen maar liefst 150 uur meegaat.

Idee indienen?
Duurzame ideeën kunnen worden ingediend door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet hierbij niet uw contactgegevens te vermelden. Ideeën moeten uiterlijk op donderdag 1 oktober 2015 ontvangen zijn.

Prijsuitreiking
Voor de beoordeling van de duurzame ideeën is een deskundige jury samengesteld. Op vrijdag 9 oktober 2015 om 20.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt bij Van Kortenhof in Maassluis. Genomineerden krijgen een uitnodiging voor de prijsuitreiking.

Dag van de Duurzaamheid
Maassluis doet vrijdag 9 oktober 2015 mee aan de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door het hele land vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door scholieren, particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Het idee is dat er 9 oktober 2015 door heel Maassluis duurzame activiteiten plaatsvinden.

Win 500 euro met een duurzaam idee

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws