Winkelcentrum Palet gaat op voor derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen
dinsdag, 28 juli 2015 19:19

Winkelcentrum Palet gaat op voor derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Winkelcentrum Palet heeft al twee sterren van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en werkt hard aan het behalen van hun derde ster. Wat is er hiervoor nog te doen?

In winkelcentrum Palet in Maassluis hield een delegatie van daar gevestigde ondernemers, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV), politie en gemeente op 20 juli 2015 een schouw.

Veiligheid op goed niveau?
Er zijn diverse situaties in winkelcentrum Palet bekeken. Is daar de veiligheid voor ondernemers, bewoners/omwonenden en bezoekers op een goed niveau? Hoe kan dit behouden blijven of kan deze daar waar nodig verbeterd worden?

Kleine aanpassingen
In het algemeen was er goed nieuws, want veel was al prima in orde. Een paar kleinere zaken zijn nog aan te passen, zoals de bestrating op enkele plekken en een losse lichtmastkap. Uiteraard worden deze punten spoedig verholpen.

Positieve beleving
Naast de veiligheid is echter ook de positieve beleving van ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek in het winkelcentrum is van groot belang. Dus als u bijvoorbeeld zwerfvuil of andere onaangename zaken aantreft, meldt u dit dan via www.maassluis.nl/meldingdoen.

Schoon, Heel en Veilig
Ook kunt u via de app van de Gemeente Maassluis direct op locatie uw opmerking met foto doorgeven. Tot slot kunt u -tijdens kantooruren- bellen naar telefoonnummer 14010. Samen maken we het Schoon, Heel en Veilig in Maassluis.

Op naar de derde ster
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een integraal samenwerkingsverband. Als na een periode van twee jaar de veiligheid in orde blijkt te zijn, wordt een certificaat behaald en een nieuwe 'ster' uitgereikt. Voor Palet geldt dat die periode van twee jaar bijna om is, zodat de gemeente als voorzitter van de KVO-werkgroep een nieuwe certificering kan aanvragen bij het Kiwa.

Voorwaarden
Het Kiwa beoordeelt of daadwerkelijk is voldaan aan de voorwaarden. Denk aan het:

  • regelmatig houden van een schouw,
  • structureel houden van bijeenkomsten met de werkgroep KVO,
  • leveren van politiecijfers met betrekking tot criminaliteit (in en om het winkelcentrum) en
  • houden van preventieavonden, workshops veiligheid voor ondernemers.

Andere winkelcentra in Maassluis
Het Stadshart in Maassluis heeft begin dit jaar een vierde ster behaald en winkelcentrum Steendijkpolder onlangs haar derde ster. Palet gaat nu dus ook op voor een derde ster. Lees meer informatie op de website: www.winkelcentrumpalet.nl

Winkelcentrum Palet gaat op voor derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws