maandag, 31 oktober 2016 14:14

Winst voor Vitesse en SC Twist 2 bij Waterwegsport.nl Korfbal Challenge

waterwegsport

Regio -  De allereerste editie van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge heeft zaterdag een toernooiwinst opgeleverd voor eersteklasser Vitessse en het tweede team van SC Twist uit Vlaardingen in de categorie B.

Voor een eerste editie was de publieke belangstelling in de sporthal van Rhoon vrij goed. En de sfeer was van meet af aan goed door toedoen van de blaaskapel van De Volharding. In categorie A bleek Vitesse een maat te groot voor Thor (14-3), maar werden SC Twist en Nexus moeizamer verslagen. In categorie B bleek Twist de toch wel verrassende winnaar in een poule met Vitesse 2, Nexus 2 en RWA 3. Het toernooi werd nog afgesloten met een heuse Waterwegderby tussen Nexus en Twist. Het leverde de Vlaardingers een 6-5 zege op. ,,Sportieg gezien hebben we een prachtig toernooi achter de rug en goede wedstrijden gezien," zei organisator Michael de Vogel achteraf. ,,Er is hiermee hopelijk een traditie geboren en we gaan uiteraard met een ieder evalueren om volgend jaar randzaken nog meer te verbeteren. Maar we kunnen spreken van een groot succes."

Topscorer

Uitgeroepen tot beste speler, en uiteindelijk topscorer van het toernooi, werd Stefan van Helden met zes goals. Nienke Boersma (SC Twist) werd unaniem gekozen als beste speelster. Nadien volgde er een geslaagde loterij ten bate van het goede doel St. WISH. De opbrengst wordt eind november bekend gemaakt en officieel aan de St. WISH overhandigd. De derde helft met DJ Timo maakte de avond compleet. ,,Het liep grotendeels volgens het boekje maar er zijn ook altijd zaken die beter kunnen. Maar dit was in ieder geval meer dan geslaagd,” besloot De Vogel. ,,We mogen tevreden en trots zijn, maar wie weet wat dit voor de toekomst oplevert als we sport, spel, plezier en een maatschappelijke functie kunnen vervullen."

Bedankje

De organisatie wil ook graag alle sponsors nog bedanken via deze weg. ,,Wij zijn alle sponsors erkentelijk. Intratuin Rhoon, MCD, AH, PanArt, OPA en Binder GroenProjecten voor de financiële bijdragen, Myosotis Bloemen voor de bloemen voor de vrijwilligers en de ondernemers DA Mooi, Bij ZieZo, SunImpress Zonnestudio, Keurslagerij Frans Koot, Marskramer, Monnom Kinderkleding, Wijnhuis Rhoon, MYSC, Deltahotel Vlaardingen, Formido Bouwmarkt Poortugaal, KEES Eten & Drinken, Van der Valk Hotel en de korfbalclubs PKC en Fortuna voor het beschikbaar stellen van leuke prijzen voor de loterij. Zonder jullie allen had het succes nooit zo groot geweest."

Winst voor Vitesse en SC Twist 2 bij Waterwegsport.nl Korfbal Challenge

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws