woensdag, 02 november 2016 21:55

Winterland Schiedam gaat wel door en komt dit jaar op het Bachplein

Schiedam - Vandaag vertelde organisator René Duursma al over de problemen met het organiseren van Winterland op het Stadserf dit jaar. Nu is de kogel door de spreekwoordelijke kerk: Winterland Schiedam verhuist voor dit jaar naar het Bachplein in Groenoord.

Het evenement is de afgelopen jaren steeds gegroeid in zowel omvang als bezoekersaantallen. Winterland is daardoor op het Stadserf uit zijn jasje gegroeid. Organisator Stichting Winterland en de gemeente Schiedam hebben de afgelopen weken alles in het werk gesteld om te zorgen dat Schiedammers dit jaar toch kunnen schaatsen. Het is voor het eerst dat het schaatsfestijn in Schiedam-Noord neerstrijkt.

Bachplein

Met de verplaatsing naar het Bachplein krijgt Schiedam-Noord dit jaar een mooi winters evenement. Op het Bachplein kan Winterland veilig worden georganiseerd. Het plein biedt voldoende ruimte voor de schaatsbaan en is bovendien prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Winterland wordt zo opgesteld dat het vrijwel geen beslag legt op de parkeermogelijkheden. Om overlast te voorkomen maakt de gemeente afspraken met de organisator over de hoeveelheid geluid.

Veiligheid

Op het Stadserf stond de schaatsbaan dicht tegen de bebouwing aan. Al enkele jaren is hierover vanuit de Veiligheidsregio sprake van toenemende zorg in verband met de brandveiligheid. Voor zowel de gemeente als de organisator geldt dat de veiligheid van bezoekers en omwonenden voor alles gaat.
Het aanpassen van de tent, zodat die zou voldoen aan alle vergunningseisen, bleek niet haalbaar zonder concessies te doen aan de uitstraling van het evenement. Op het Bachplein is de afstand tot de bebouwing veel groter en speelt dit probleem niet. De gemeente Schiedam en de Stichting Winterland hebben de afgelopen weken intensief gekeken naar de mogelijkheden om Winterland toch doorgang te laten vinden. Het Bachplein blijkt een prima alternatief.

Wanneer

Winterland begint dit jaar iets later dan gepland. De verwachting is dat de schaatsbaan haar deuren opent op vrijdag 25 november. Winterland duurt tot 29 januari.

De gemeente Schiedam en de Stichting Winterland hebben afgesproken al vroeg in 2017 te kijken naar een locatie waar Winterland ook de komende jaren nog verder kan doorgroeien.

Winterland Schiedam gaat wel door en komt dit jaar op het Bachplein

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws