maandag, 24 november 2014 10:27

Woningen in voormalig schoolpand aan Warande 150

De gemeente Schiedam verkoopt het voormalig schoolpand aan de Warande 150 aan De Maese Woningen BV. De gemeente heeft met De Maese afspraken gemaakt over verkoop en herbestemming. Het markante gebouw zal worden omgevormd naar 3 royale woningen. Hiermee krijgt het pand na een lange periode van leegstand weer een nieuwe bestemming die goed past bij het karakter van de straat en de wijk. Dinsdag 25 november ondertekenen de gemeente en De Maese de koopovereenkomst.

Het schoolgebouw aan De Warande is in 1914 gebouwd voor de St. Vincentiusschool. Sinds 1927 tot de opheffing in 1963 was het een onderkomen voor de St. Thomasschool. Met een plafondhoogte van zo'n 4,5 meter, in combinatie met een breedte van 8 tot 10 meter, belooft het oude schoolgebouw nu omgevormd te worden tot zeer bijzondere woningen. De huizen zullen bovendien voorzien zijn van diepe achtertuinen met eigen parkeergelegenheid.

Ontwerpatelier
Het ontwerp van de woningen zal met inbreng van toekomstige kopers worden vormgegeven. Zaterdag 13 december wordt een eerste ontwerpatelier door De Maese georganiseerd. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het voormalig schoolpand en wilt u deelnemen aan deze sessie? Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor het ontwerpatelier door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'Schoolwoningen Warande 150'.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws