vrijdag, 08 september 2017 17:14

Woonbeurs Schiedam toont aanbod voor starters tot senioren

Schiedam - Schiedam kan weer volop bouwen! Met de aanleg van het sportpark Willem-Alexander op het tunneldak van de A4 komt elders ruimte vrij voor woningbouw. Tijdens de Woonbeurs Schiedam op zaterdag 16 september presenteren de gemeente, makelaars en projectontwikkelaars in de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam een breed scala aan nieuwbouwplannen.

De tuin, het balkon, het groene dak en het groen in en rond de stad krijgen alle aandacht met het thema Natuurlijk & GROEN. De Woonbeurs Schiedam op 16 september is gratis toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur.

Interessante nieuwbouwprojecten
In het voormalige DCMR-gebouw aan de ’s-Gravelandseweg wordt SCEY010 gerealiseerd: zo’n tweehonderd kleinere appartementen waarover de ontwikkelaar op de Woonbeurs graag wil praten met potentiële, jonge kopers. Park Harga toont de laatste appartementen die nog in Gebouw West te koop zijn en biedt een doorkijkje naar het vervolg van alle bouwplannen in 2018 tussen de Hargalaan en de Olympiaweg. Blauwhoed laat alle plannen zien voor Park Entree - Senior Smart Living bij het Beatrixpark. WoH (The World is my Home) is de naam van een bijzonder totaalplan voor de Distilleerdersbuurt bij Vijfsluizen met uitzicht op de bruisende Wilhelminahaven. Woonplus presenteert de huurwoningen in De Nieuwe Wetenschappers in Oost en laat zien welke doorstroommogelijkheden er zijn voor ouderen. In het project ‘Het Gewilde Westen’ aan de Sint Liduinastraat komen 21 eengezinswoningen met een grote prairietuin. Een locatie voor avonturiers die goud zoeken: veel huis voor een aantrekkelijke prijs.

Bestaande bouw en hypotheekadvies
Anke Bodewes Makelaardij, Dupont ERA Makelaars, D&S Makelaardij, Ooms Makelaars laten ook hun aanbod van bestaande koopwoningen zien waarvan een deel op 30 september te bezichtigen is tijdens de Open Huizen Route. Bezoekers kunnen zich uitgebreid laten informeren over uiteenlopende hypotheekvormen en de stappen voor het aankopen van een woning door De Hypotheekshop, Fundament Financiële Dienstverleners, Rabobank en Van der Valk Netwerk Notarissen. Alle mogelijkheden voor het toepassen van groen in je eigen leefomgeving én onder andere het genieten van groen op de fiets, worden getoond door De Schiedamse Stadsimkers, Midden-Delfland Vereniging, TuinTuinTuin, de Schiedamse Molens, het Theater aan de Schie en het I-Punt S’DAM in de Waag.

Woningverbetering
Het Servicepunt Woningverbetering presenteert zich eveneens op de Woonbeurs Schiedam. Huiseigenaren krijgen alle informatie over het onderhouden van de woning, het treffen van energiebesparende maatregelen en subsidies daarvoor, het activeren van een VvE of het huis geschikt maken om er comfortabel oud te kunnen worden. Het VvE Platform Schiedam is aanwezig om eigenaren van appartementen te adviseren en het KCAF, Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek, om huiseigenaren te informeren over mogelijkheden van funderingsherstel.

Woonbeurs Schiedam toont aanbod voor starters tot senioren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws