vrijdag, 06 februari 2015 15:47

WOT Noordrand en Centrum-West openen deuren op 14 februari

Op Valentijnsdag openen wethouders Mario Stam en Patricia van Aaken officieel de deuren van de WijkOndersteuningsTeams Centrum-West en Noordrand.

Sinds 5 januari zijn medewerkers van de zes WijkOndersteuningsTeams (WOT's) actief in Schiedam. Met uitzondering van Nieuwland hebben de WOT's nog geen eigen plek. Maar dat gaat snel veranderen, te beginnen op zaterdag 14 februari.

Programma

De opening start met een kort welkom door de WOT-coördinatoren van beide teams, gevolgd door een felicitatie van de wethouders en een officiële openingshandeling. Hierna kunnen de aanwezigen deelnemen aan korte workshops over 'Schulden en budgetteren' en 'Kinderen en verslaving'. Hierbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

WOT Noordrand
Malmö 84, 3124 KG Schiedam

13.00 uur Inloop

13.30 uur Officiële opening

14.00-16.00 uur Korte workshops

WOT Centrum-West

Rubensplein 4 G, 3117 BK Schiedam

14.00 uur Inloop

14.30 uur Officiële opening

15.00-17.00 uur Korte workshops

Alle Schiedammers zijn van harte welkom. Het advies is wel warme kleding te dragen, want een gedeelte van het programma zal zich waarschijnlijk buiten afspelen.

Waarom een WOT?

Sinds 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor allerlei taken op het gebied van werk, welzijn en (jeugd)zorg. Een goede kans om zorg, hulp en ondersteuning anders, dichterbij met bewoners en de ondersteuning vanuit een WOT, te organiseren.

Schiedammers weten zelf vaak het beste wat goed is voor henzelf of hun gezin. En komen zij er niet uit, dan zoeken ze informatie, advies of hulp, bijvoorbeeld bij familie, buren, vrienden. Maar soms is een situatie te ingewikkeld. Dan kunnen zij naar hun WOT voor informatie, advies en ondersteuning.

In een WOT werken deskundigen op het gebied van eenzaamheid, wonen, mantelzorg, opvoeden, werk, verslaving, schulden en huiselijk geweld. Een WOT werkt in de wijk samen met vrijwilligers, (sport)verenigingen, kerken, moskeeën, huisartsen, maatschappelijke opvang en aanbieders van zorg.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws