dinsdag, 14 februari 2017 10:13

WOT Noordrand opent activiteitenlokalen in basisschool De Vlinder

Schiedam - “Met de officiële opening van twee activiteitenlokalen in De Vlinder, gaan we weer een stapje dieper de wijk in. Door, voor en samen met de wijk, de school en andere professionals zijn in De Vlinder allerlei interessante, leerzame en leuke activiteiten te doen. Ik hoop dat veel inwoners uit de Noordrand eens langs komen op deze ontmoetingsplek.”

Aan het woord is Aleksandra Trobok, coördinator van WijkOndersteuningsTeam (WOT) Noordrand. “Vandaag, op Valentijnsdag bestaan we twee jaar, en dat vieren we samen met de wijk. Met dit plechtige moment.”

Vraag uit de wijk
In De Vlinder zijn veel, en veel verschillende activiteiten om aan deel te nemen. Zo verzorgt Stroomopwaarts elke maandagochtend een training over hoe je schulden kunt voorkomen en oplossen. Er is elke derde donderdag van de maand een amusemiddag waar bewoners samen koken en onder het genot van een hapje en drankje elkaar ontmoeten. Kledingruilpunt KrijgdeKleertjes is elke eerste en derde vrijdag van de maand. Elke vrijdag van 15.30-17.00 uur is er de Tienerchillclub offline. En er is een computerlokaal en computerles voor senioren, met elke woensdag een inloop voor ICT-vragen.

Multimediawerkplaats
Heel bijzonder is de multimediawerkplaats, elke maandag en dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur. “Speciaal voor jongeren met een autistische stoornis die niet naar het reguliere onderwijs kunnen. Het is een vorm van leren die aansluit bij hun talent en interesse. Zo kunnen ze zich verder ontwikkelen en komen ze uit hun isolement. De ouders van kinderen met Autisme-ADHD-ADD komen vijf keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen. Verleden jaar is het WOT dit initiatief gestart; de ouders hebben het omarmd en het is de bedoeling dat ze deze ontmoetingen in de toekomst zelf gaan organiseren. Typisch een voorbeeld van onze rol in de wijk: het WOT neemt op basis van behoeften in de wijk het voortouw en uiteindelijk nemen de deelnemers aan de activiteiten zelf het heft in handen”, aldus de trotse WOT-coördinator.

Meer weten
Bewoners die meer willen weten over de activiteiten in De Vlinder kunnen kijken op www.wotschiedam.nl/noordrand/nieuws of een mailtje sturen. WOT Noordrand maakt ook een digitale nieuwsbrief; aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
WOT Noordrand opent activiteitenlokalen in basisschool De Vlinder

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws