dinsdag, 25 april 2017 23:20

Zandtransporten voor de Hoekse Lijn

Schiedam - Al enige tijd vinden er zandtransporten door het Beatrixpark plaats. De grond is geschikt als zogenaamde 'voorbelasting', die nodig is voor de ombouw van de Hoekse Lijn tot metro.

Nu het goederenoverdrachtspoor voor ProRail gebouwd wordt, kan het zand dat vrijkomt, worden afgevoerd. Het vrijgekomen zand wordt in een latere bouwfase weer hergebruikt en daarom vindt opslag in het tijdelijk gronddepot plaats.

Het zandtransport door het Beatrixpark gebeurt met vrachtwagens (max. 10 ton). Deze rijden vanaf het huidige bouwterrein (dat is gelegen tussen de spoorbaan en de rijksweg A20) via de Parkweg en via het parkeerterrein - door het Beatrixpark - naar het gronddepot.

Veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van bezoekers van het Beatrixpark te waarborgen, zijn verkeersmaatregelen ingesteld. Zo zijn onder andere bij de uitritten aan de Parkweg verkeersregelaars ingezet en worden fietsers omgeleid via het Egelpad. Ook treft het Projectbureau maatregelen om beschadigingen aan het wegdek te voorkomen en wordt de route van het zandtransport dagelijks schoongemaakt.

Zandtransporten voor de Hoekse Lijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws