vrijdag, 23 september 2016 22:44

Zaterdag 1 oktober Dag van het Polderlandschap

Schiedam - Op zaterdag 1 oktober is het de Dag van het Polderlandschap, De Polder! georganiseerd door de Midden-Delfland Vereniging. Jong en oud is welkom bij Hoeve Ackerdijk en Art Centre Delft, twee mooie locaties tussen Delft en Rotterdam waar de hele dag van alles is te doen en te beleven.

Wie wil weleens aan de slag op de boerderij? Van een waterschapsbeheerder weten hoe een polder werkt? Het landschap schilderen of fotografen, wandelen en luisteren naar verhalen van een polderwachter? Kinderen kunnen hun hart ophalen en meedoen aan een speurtocht op het boerenerf, klimmen op de strobalen, kijkdozen maken, een web weven tussen de bomen of een ooievaarsnest bouwen.

De polders van Midden-Delfland zijn het beschermen waard

Het doel van deze dag is om mensen beter bekend te maken met de waarden van het polderlandschap. De polders van Midden-Delfland zijn zuurstoflongen om zuinig op te zijn. Ze vormen een landschapstheater met veel groen en ruimte voor boer en recreant. Wat de Midden-Delfland Vereniging betreft wordt het Midden-Delflandgebied daarom het eerste Bijzonder Provinciaal Landschap van Nederland.

Onderdeel van De Polder! is een minisymposium waar een aantal sprekers kort en krachtig – TEDx waardig – vertelt wat het polderlandschap voor hen persoonlijk betekent. Het gaat om Tweede Kamerlid voor GroenLinks en pleitbezorger van de weidevogel Rik Grashoff, stadsbouwmeester van Delft en inwoner van Rotterdam Wytze Patijn, hoogheemraad van Delfland en auteur van ‘Niet bang voor water?’ Hans Middendorp, landschapsarchitect en oud-Rijksadviseur voor het Landschap Yttje Feddes, boer Arie van den Berg en burgemeester van Midden-Delfland Arnoud Rodenburg. De gemeente Midden-Delfland is in de afrondende fase voor een aanvraag om Bijzonder Provinciaal Landschap te worden.

Aftrap met opening fototentoonstelling De Koe

We trappen de dag om 10.30 uur af in het Art Centre Delft (Rotterdamseweg 205, Delft) met de officiële opening van de fototentoonstelling De Koe door wethouder Stephan Brandligt van Delft. Met bijzondere historische foto’s van Cas Oorthuys en recent werk van Hans van der Meer die laten zien hoe het landschap en de melkveehouderij de afgelopen 70 jaar ingrijpend zijn veranderd (http://www.demixfotoprojecten.nl/dekoe.html). Op Hoeve Ackerdijk (Rotterdamseweg 223, Schipluiden) kunnen bezoekers al vanaf 06.30 uur meehelpen bij het melken en andere klussen. Op de boerderij sluiten we de dag vanaf 16.00 uur af met een proeverij van streekproducten en met muziek en het polderlied van de Maxima’s.

De Dag van het Polderlandschap is gratis toegankelijk, om zeker te zijn van deelname aan een of meer activiteiten is vooraf reserveren raadzaam

Raadpleeg voor het volledige programma en reserveren: www.middenelflandvereniging.nl/depolder

Zaterdag 1 oktober Dag van het Polderlandschap

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws