woensdag, 16 september 2015 08:09

Zaterdag 19 september opening Vredesweek 2015

Vrede is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. Maar dit geldt lang niet overal in de wereld. Met de jaarlijkse Vredesweek in september roept de landelijke Vredesbeweging PAX op om hierbij stil te staan. Dat doet zij landelijk door samen te werken op onderwerpen via tientallen Ambassades van Vrede. Zo ook in Vlaardingen via PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen. Het doel daarbij is bij te dragen aan een betere lokale samenleving en een groeiende bewustwording omtrent de internationale conflicten. Dit jaar heeft de vredesweek het thema ‘Vrede verbindt’.

Vredesweek 2015 vindt plaats van 18 tot en met 27 september. Ook in Vlaardingen worden in deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Zo verricht op zaterdag 19 september om 12.00 uur burgemeester Bert Blase de officiële opening op het Veerplein en de Vlaardingse Ambassadeur van de Vrede, wethouder Cees Oosterom, is bij diverse activiteiten aanwezig.

 

 

VIDEO: Vooruitblik op de Vredesweek 2015Vrede is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. Dit geldt lang niet overal ter wereld. PopUpTv sprak met twee ambassadeurs van de Vrede in Vlaardingen.Met de Vredesweek roept PAX op om hierbij stil te staan. In 2015 vindt de vredesweek plaats van 19 tot en met 27 september. Meer dan 70 lokale initiatieven die als Ambassade van Vrede aangesloten zijn bij PAX, organiseren honderden verschillende activiteiten in hun buurt. De vredesweek bestaat sinds 1967.Motto Vredesweek 2015 'Vrede verbindt'Dit jaar heeft de Vredesweek als motto 'Vrede verbindt'. Daarmee roept PAX op tot ontmoeting en verbinding en zet zij moedige bruggenbouwers, zowel in Nederland als in conflictgebieden, in de schijnwerpers.In september organiseert PAX samen met verschillende partners de Walk of Peace en het collectief ‘Nacht van de Vrede’ het Manifeest.Interviews en montage: Matthijs Rorije Camera: Christiaan Salubhttp://www.popuptv.nl

Posted by Pop Up Tv on zaterdag 12 september 2015
Zaterdag 19 september opening Vredesweek 2015

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws