vrijdag, 14 november 2014 12:39

zaterdag 29 november | vanaf 20.00 uur | Back to the 80’s - eindfeest

Acht maanden lang waren de Hollandse Huiskamers te bezoeken in Schiedam, in Nieuwland, Groenoord, Oost en Centrum.
We hebben favoriete muziek van Schiedammers geluisterd, verhalen voorgelezen en gehoord in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam. We speelden ganzenbord, PimPamPet, Scrabble en Mens erger je niet. Er zijn Twiggy-jurkjes en Seventies-sjaals gemaakt (o.l.v. Modevakschool Any Dress), bloemetjes en blaadjes gebreid en gehaakt (o.l.v. Handwerkclub de Hobbyiaan), decoraties gemaakt met macramé (o.l.v. Atelier Papeterie) en stuiterballen gemaakt door kinderen (o.l.v. You name it Events).


Schiedammers leenden hun dierbare objecten uit, om tentoon te stellen in de huiskamers. De bijzondere verzamelingen van enthousiastelingen waren te bewonderen in de huiskamers en we ontvingen Suikerzoet Filmfestival, Fotofestival Schiedam en yogastudio Yoia in ons huis.
Bezoekers luisterden naar lezingen over kunst door Lilian Boes, Jules van der Vuurst de Vries en Liesbeth Eshuis en naar de verhalen van Han van der Horst. De Historische Vereniging Schiedam en het Gemeentearchief Schiedam zorgden voor de passende context en Schiedamse sfeer van vroeger.
De koffie stond op vier verschillende locaties klaar tijdens de open inloopdagen. In samenwerking met SWS Welzijn waren er naschoolse activiteiten voor jonge Schiedammers maar ook oudere Schiedammers uit verzorgingstehuizen kwamen op bezoek om herinneringen op te halen.
We organiseerden een Disney-filmmiddag voor kinderen, quizmiddagen en -avonden en koffieochtenden i.s.m. wijkcentra het Puttertje en het Zimmertje.
Bovendien bezocht een aantal enthousiaste bezoekers de rondleiding bij de tentoonstelling 'Ik hou van Holland', georganiseerd door het Stedelijk Museum Schiedam.


Samen met u blikken we graag terug op dit bijzondere project tijdens onze feestelijke afsluiting op zaterdag 29 november vanaf 20.00 uur op Hoogstraat 85. Dat doen we in de sfeer van de jaren '80, met een passend muziekje verzorgd door onze dj en met live performances van Adrie van Wijk en Richard van der Keur (onder regie van Bob van der Lugt) en Tha New Generation. Dus haal die beenwarmers, leggings en jasjes met schoudervullingen uit de kast (als u zich daar prettig bij voelt) en kom in stijl met ons proosten op de laatste avond van de Hollandse Huiskamers in Schiedam. Ook partners zijn welkom. Laat u weten of u komt en met hoeveel personen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-273 47 80.


Mooi Werk zet zich in voor Serious City Schiedam

De Gemeente Schiedam is dit jaar de organisator van Serious Ambtenaar en zet zich daarmee als eerste Serious City ooit in voor 3FM Serious Request. Met verschillende acties probeert Schiedam ruim € 500.000
op te halen voor het Glazen Huis, waar 3Fm Serious Request zich inzet voor voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Lees er meer over op www.seriousambtenaar.nl.


Ook Mooi Werk zet zich in voor het goede doel. Op zaterdagavond 29 november worden spullen uit vier Hollandse Huiskamers verkocht op onze rommelmarkt op Hoogstraat 85. Dit zijn geen spullen die we geleend hebben van Schiedammers voor de huiskamers, maar spullen die wij hebben aangeschaft of gekregen. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar Serious City Schiedam. Ook Cafe 't Spul, verantwoordelijk voor de drank tijdens het eindfeest, werkt mee. Alle fooien van zaterdag 29 november worden gedoneerd aan Serious City. Ook zetten we grote spaarpotten neer op de bar en in de huiskamer en gaan we met de pet rond. Kom dus snuffelen tussen onze snuisterijen en koop of doneer voor 3FM Serious Request!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws