dinsdag, 21 april 2015 12:37

Zaterdag en zondag in mei: Renée du Clou exposeert in Douanehuisje

Kunstenaar Renée du Clou uit Pijnacker exposeert in mei in het Douanehuisje aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis. Renée maakt schilderijen en beelden. De figuren en portretten zijn mensen die ze is tegengekomen of ze is het zelf. Haar schilderijen zijn levensecht en expressief maar de afgebeelde mensen komen voor de kwalificatie mr. of mrs. beautyful niet in aanmerking. De beelden in de expositie zijn van keramiek, brons of polyester. Daaronder zijn er 'bankzitters' die op een 'leugenbankje' hun levens evalueren.

Op de meerpalen bij het Douanehuisje zullen tijdens de openingstijden vier polyester beelden van zo'n 80 cm. hoog worden geëxposeerd. Tijdens het eerste weekend van de Week van de Cultuur (30 en 31 mei a.s.) verzorgt Renée een inloopworkshop 'Maak een beeld van een beeld'. Bezoekers kunnen er beeldjes in klei boetseren, die later worden gebakken. Ook is het mogelijk een spekstenen beeldje te maken.

Tevens zorgt de kunstenaar voor reeds in keramiek gebakken hangers. Bezoekers kunnen ze kleuren en bijvoorbeeld als archeologische vondsten, zoals een talisman, amulet of een prehistorisch sieraad bewerken. De beeldjes en hangers kunnen door de makers tegen een kleine vergoeding worden meegenomen. Goede begeleiding en materialen en gereedschap zijn bij de workshops aanwezig.

De kunstenaar zal alle zaterdagen en zondagen van mei in het Douanehuisje aanwezig zijn, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Ook de inloopworkshops (30 en 31 mei) beginnen om 11.00 uur. Zie tevens de website van Renée du Clou: www.atelier1647.nl

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis) gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws