maandag, 01 juni 2015 11:21

Zaterdag opent de bieb in de Korenbeurs voor het eerst de deuren

Zaterdag 6 juni om 10.00 uur opent de Bibliotheek Schiedam vol trots de deuren van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Vanaf die dag zijn de Bibliotheek in de Korenbeurs, naar het ontwerp van architect hanrath, en panini, koffie en smoothiebar Vol-koren zeven dagen per week geopend.

Vanaf opening is er elke dag vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om de Korenbeurs te verkennen, de binnentuin te bewonderen en een kopje vers gebrande koffie, een smoothie of rijk belegde panini te nuttigen bij horeca-partner Vol-koren. Ook zijn er werkplekken met prachtig uitzicht over Schiedam, gratis WiFi, werkcomputers, het spiegelhuisje en workshops voor kinderen in het Groenlab en ligt de leestafel elke dag vol met de nieuwste kranten en tijdschriften. Daarnaast is er uiteraard de collectie boeken, dvd's, games en blu-rays voor alle leeftijden.

Speciaal voor de opening op zaterdag 6 juni, heeft Ballet- en Dansstudio Schiedam een dansvoorstelling gemaakt die om 12.00 uur op de Dam wordt opgevoerd. Ook na de opening op zaterdag 6 juni blijft het feest. Van 7 tot en met 19 juni is worden in de Korenbeurs verschillende evenementen georganiseerd. Onder andere een talkshowavond over de herinneringen aan de Korenbeurs met bekende schrijvers, een kunstlezing, een lezing over Apple, kindertheater, een muziekmiddag, voorleesmiddagen en een lezing over het groen in de Korenbeurs door Huib Sneep, staan op het programma.

Het laatste nieuws, de openingstijden en de agenda voor de komende weken, is te vinden op www.debibliotheekschiedam.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws