maandag, 16 maart 2015 08:04

Zaterdag Schiedamse Scoutingdag in centrum

Steeds meer kinderen laten zich uitdagen bij Scouting. Om duidelijk te laten ziet wat je zoal kunt doen bij Scouting houden de vier Schiedamse Scoutinggroepen zaterdag 21 maart 2015 de Schiedamse Scoutingdag op het Land van Belofte in het centrum. Van 12:30 tot 15:00 uur is iedereen is van harte welkom mee te doen of te komen kijken bij de meisjes en jongens tijdens de activiteiten.

De Schiedamse Scoutingdag is inmiddels een aardige traditie in Schiedam. Vorig jaar werd de dag geopend door burgemeester Lamers. "Dit jaar willen we graag weer iets laten zien van wat bevers, welpen en scouts zoals doen bij de verschillende scoutinggroepen in Schiedam", zegt Astrid Huiskens, een van de organisatoren van de scoutingdag op het Land van Belofte.

"Natuurlijk kunnen we lang niet alles laten zien, daarvoor is Scouting veel te veelzijdig, maar we laten wel zien hoe meisjes en jongens vanaf 5 jaar veel plezier kunnen beleven, en ongemerkt ook nog heel wat leren".

Voor de jongere kinderen zijn er grote spelen zoals een mega-twister en is er een vossenjacht in het centrum van de stad. Voor meisjes en jongens vanaf 11 jaar is er een actieve kanorace, gedichten schrijven en het gatenkaasspel.

Deelname is gratis, en voor de ouders zullen er vrijwilligers zijn die eventuele vragen kunnen beantwoorden. Verzamelplaats is het Land van belofte voor de ABN-AMRObank tegenover het stadskantoor. Voor informatie vooraf kunnen ouders kijken op www.scoutingschiedam.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws