maandag, 24 oktober 2016 12:00

Zaterdag wordt de wijk Kethel-Oost opgeleverd en de laatste kunstwerken onthult

Schiedam - Zaterdag 29 oktober 2016 is de feestelijke oplevering van de wijk Kethel-Oost. Daarnaast vindt om 14:00 uur de onthulling van de laatste kunstwerken plaats.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Schiedam in samenspraak met de bewonersvereniging Kethel-Oost de wijk opgehoogd en opnieuw ingericht. Aannemer Van Dijk Maasland heeft de werkzaamheden afgerond. Wethouder Alexander van Steenderen, aannemer Van Dijk Maasland en de klankbordgroep Kethel-Oost ronden zaterdag op verrassende wijze de ophoging en herinrichting van de wijk af.

Onthulling kunstwerken

Beeldend kunstenaar Sjef Hendrickx heeft in nauwe samenwerking met de bewonersvereniging Kethel-Oost verschillende kunstwerken ontworpen. De ‘Knotwilg’, een boom van brons en staal, vormt de basis van het kunstproject. Vervolgens is bij elke deeloplevering een nieuw kunstwerk opgeleverd. Bij elk cluster van woonerven in de wijk hangt aan de kopgevel van de eerste woning een tak met daarop een bronzen vogel. Beide families onthullen de laatste twee kunstwerken ‘Buizerd’ op Laagland en ‘Fazant’ op Hooiland/ Kaag.

Activiteiten

Tijdens de feestelijke middag is er aan iedereen gedacht. Jong en oud kunnen een rondrit langs de kunstwerken maken met het toeristentreintje van Parckhoeve. Voor de kinderen is er een stormbaan bij de speeltuin. Na het officiële gedeelte is er een High Tea. Voor de vrolijke noot zorgt het Dixieland looporkest.

Zaterdag wordt de wijk Kethel-Oost opgeleverd en de laatste kunstwerken onthult

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws