Zeer hoog water verwacht in regio
donderdag, 12 januari 2017 08:06

Zeer hoog water verwacht in regio

Vlaardingen - In Vlaardingen wordt op vrijdag 13 januari om 16.11 uur zeer hoogwater verwacht. 'We verwachten dan een waterstand tussen 2,40 en 3,00 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil)' schrijft de gemeente.  Loswallen en rijwegen langs de Buitenhaven en de Koningin Wilhelminahaven en het Oostelijk deel van de Maasboulevard komen ruim onder water te staan.

Op vrijdag 13 januari sluit de gemeente van ca. 14.30 tot 19.30 uur het blauwgekleurde gebied op de tekening af. Dat is de Maasboulevard ter hoogte van de Abel Tasmanlaan, de Westhavenkade en Oosthavenkade ter hoogte van de Deltaweg en (mogelijk) de helft van de rotonde van DFDS Seaways aan de Vulcaanweg. De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen hun voertuig parkeren in de gebieden waar hoog water verwacht wordt. Indien nodig sluit Rijkswaterstaat de Maeslantkering.

Kaartje van gebied
Op onderstaande kaartjes ziet u in het blauw welke delen onder water komen te staan. Het bovenste kaartje geeft het gebied weer bij een waterstand van 2.40 meter boven NAP, het middelste kaart bij 2.60 meter boven NAP. Het onderste kaartje geeft het gebied weer bij een waterstand van 3 meter boven NAP.
Zeer hoog water verwacht in regio

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws