maandag, 22 mei 2017 15:21

Zeer succesvolle judoweek Sportinstituut Schiedam

nieuwe stadsblad Schiedam - Het judoteam van Sportinstituut Schiedam heeft een mooie judoweek beleefd. Er werden successen behaald in Den Haag, Antwerpen, St. Michielgestel, nog een keer Den Haag en Mierlo.

Zaterdag was er goud voor Ruby Banen op de Ippon Trophy Antwerpen 2017. Tijdens dit rankingtoernooi voor Belgische judoka's won Ruby al haar partijen met ippon. Voor Ruby was het haar eerste internationale wedstrijd in de klasse -70 kg.

Zondag is het jongensteam van Sportinstituut Schiedam kampioen van Zuid-Holland geworden in de hoofdklasse. Het team bestond uit de volgende judoka’s: Kayra Uyar, Juwen Leite, Mees van Deventer, Nigel Bruinsel en Aron Lussenburg. Achtereenvolgens werden De Korte Sportinstituut (4-1), Judo Team Haaglanden (3-2), Lu Gia Jen / Gouweleeuw (3-2) en Mahorokan (3-2) verslagen. Door het kampioenschap is het team geplaatst voor het NK, wat zal plaatsvinden op 17 juni in Nijmegen.

Er kwamen zondag ook een aantal judoka’s in actie op het Berlicum Open judotoernooi in St. Michielsgestel. Hier werd Mads-Emil Olsen kampioen, Owen Bruinsel tweede en brons was er voor Nail Ameziane en Borhan Deljo.

Vorige week zaterdag vielen er maar liefst 15 judoka’s in de prijzen bij de individuele Zuid-Hollandse kampioenschappen -12 jaar. Eerste plaatsen waren er voor Nail Ameziane, Roshendro Vermeer en Djenna Lont. Tweede plaatsen voor Celil Uyar, Nigel Bruinsel en Aron Lussenburg. Danique Leite, Caelon Henriques, Roos Koelewijn, Kyan Baas, Dhiya Lont, Keano Rietdijk, Sebastian Olsen, Kayra Uyar en Cita Dedrog eindigden op de derde plaats.

En vorige week zondag stond het internationale Houvast toernooi te Mierlo op het programma. Hier werd Tim Banen kampioen in de klasse -21 jaar -66 kg. In dezelfde klasse was er zilver voor Süheyl Uyar. Bij de dames -18 kg -63 kg werd Ruby Banen kampioen.
Zeer succesvolle judoweek Sportinstituut Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws