dinsdag, 09 juni 2015 08:54

Zeker 150 Liduina’s naar Schiedam

Op 14 juni wordt in Schiedam de Liduina Naamdag gevierd, ter ere van het 125e jubileum van haar stadsheilige Liduina. Haar Naamdag is dit jaar dus een dubbelbijzondere dag. En niet alleen een feestdag voor Schiedam, maar voor àlle Liduina's. Al bijna 150 naamgenoten hebben zich reeds aangemeld voor de feestelijke naamdag. Een dag waarop zij volledig in het zonnetje worden gezet!

Gratis programma voor Liduina's
Een Naamdag staat in het teken van cadeaus, bloemen, lekker eten en drinken. En dat is waar Schiedam op 14 juni vol van is: Een gratis programma speciaal voor Liduina's met onder andere muziek, modeshows, toegang tot musea en een fluisterboottocht. Een kunstroute, de doop van de Liduina Roos, leuke cadeau's en nog veel meer.

Bijna 150 Liduina's, Liedewij's, Lidwiens, Ludie's en Lydia's hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Naamdag. Verwacht wordt dat dit er zeker 150 tot 200 zullen worden. Alle dames en meiden die ook naar de Schiedamse stadsheilige Liduina zijn vernoemd en zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dat nog doen via www.liduinanaamdag.nl.

Roze limousine en Liduina tattoo
Er is voor de Liduina's een uitgebreid en gratis (!) programma georganiseerd, waarbij slechts hun naam in hun paspoort als toegangskaartje geldt. Op de Grote Markt zijn zij vanaf 10.00u welkom en om 11.00u zal burgemeester Cor Lamers hen officieel welkom heten. Voor de Liduina's die met de trein komen: op Stationsplein staat voor hen een roze limousine klaar om hen in stijl naar de Grote Markt te brengen!

Gedurende de dag kunnen de Liduina's zich naar eigen wens vermaken met de diverse live optredens in de stad, meevaren met de fluisterboot, genieten van een film in Wenneker Cinema of zich laten verrassen bij de lezing Liduina voor dummies. Meewandelen in de Liduina Kunstroute, bidden bij de Liduina dienst in de Liduina Basiliek, verlekkeren bij de modeshows op de Grote Markt, of deelnemen aan één van de vele andere activiteiten. Voor de allerstoerste Liduina's heeft Stay Classy Tattoo speciaal voor de Naamdag een unieke Liduina tatoeage ontworpen. De eerste durfal krijgt deze cadeau!

Cadeau's
Naamdagen worden in Nederland nog niet wijdverbreid gevierd, in tegenstelling tot veel Zuid- en Oost-Europese landen, waar men op naamdagen wordt verwend met cadeautjes. Op de Liduina Naamdag ontvangen de Liduina's op verschillende locaties op vertoon van hun Liduina bandje een speciaal cadeau.

Zo krijgen ze bij het Jenevermuseum het boek 'Smaak en geur van jenever en whisky tot likeur'. Pro6 - house of creativity heeft een handgemaakte stoepkrijtdiamant voor de dames in petto. De VVV heeft de gehele dag geschenkpakketjes klaarliggen. En bij de afsluiter op de Grote Markt ontvangen de Liduina's allen nog de unieke Liduinaroos en Liduina bakvorm!

Achtergrond: De heilige Liduina van Schiedam
Liduina is al 125 jaar beschermster van de zieken en wordt geëerd om haar hoopvolle levensinstelling: 'Hou vol!'. Liduina is Nederlands bekendste stadsheilige, en komt uit Schiedam.

Liduina Naamdag
zondag 14 juni 2015
ontvangst Liduina's : 10.00u-11.00u, Oude Stadhuis, Grote Markt 1, Schiedam
Meer informatie en inschrijven voor Liduina's: www.liduinanaamdag.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws