donderdag, 09 april 2015 16:22

Zelf toneelspelen tijdens open dag van Hofplein

Op zondag 19 april vindt tussen 11.00 uur en 15.00 uur dé open dag van het jeugdtheater van Hofplein Rotterdam plaats. Bezoekers kunnen kennismaken en deelnemen aan verschillende proeflessen als zang, dans en toneel, maar ook genieten van allerlei optredens. Zo zijn er optredens van het Hofpleinkoor, twee jeugdtheaterklassen en de Hofpleinvoorstellingen 'SwingSwingSwing' en 'Hebban Olla Vogala'. Ook de grimeurs van de voorstellingen van Hofplein zijn aanwezig voor theatrale metamorfoses van de jonge en oudere bezoekers. Tussen 14.00 uur en 14.45 uur wordt een speciale Kids-Musical-Sing-A-Long georganiseerd als onderdeel van Zondag op de Cool, het nieuwe zondag-familiespektakel van Hofplein Rotterdam, Maas theater en dans, Podium Grounds en SKVR. De open dag is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam (vlakbij de Euromast).

Over Hofplein Rotterdam

hofplein

Inmiddels telt Hofplein Rotterdam 16 leslocaties en volgen wekelijks ruim 3500 leerlingen de bekende theaterlessen. Voor veel kinderen en jongeren is Hofplein een tweede huis, een plek waar zij zichzelf kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontdekken. Voor sommigen betekende het zelfs de start van een glansrijke carrière, zoals voor Jeroen Spitzenberger, Anne-Marie Jung, Guido Spek, Noortje Herlaar, Gaite Jansen, Joey van der Velden en Guillermo Hilversum. Voor anderen biedt Hofplein 'een rol voor het leven', want de theaterlessen kunnen je helpen meer zelfverzekerd te worden of om hierin te groeien. Maar voor iedereen geldt, je beleeft er de tijd van je leven. Want behalve spelplezier worden er vriendschappen voor het leven gesloten.

Grote open dag in Rotterdam

Op zondag 19 april vindt de jaarlijkse grote open dag plaats in Rotterdam aan de Pieter de Hoochweg 222. Het cursusaanbod van Hofplein Rotterdam bestaat uit theaterlessen voor iedereen van 2 tot 20 jaar. Van theaterlessen voor peuters en kleuters tot de bekende jeugd- en jongerentheaterlessen. Deze lessen staan ook centraal tijdens de open dag. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen een kijkje nemen in de lessen, maar ook actief deelnemen. Kijk voor meer informatie over Hofplein Rotterdam en de verschillende cursussen op de website: www.hofpleinrotterdam.nl

Fotograaf: Tom Sebus

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws