maandag, 24 augustus 2015 14:09

Zestien droombedrijven gestart

Computerproblemen oplossen en hulp bieden bij het gebruik. Daarmee is de 17-jarige Jordey de Vries uit Rotterdam de winnaar van het project ZomerOndernemer Rotterdam. 20 jongeren uit de regio Rotterdam deden mee. Het resultaat: 16 nieuwe bedrijfjes. Woensdag 19 augustus presenteerden ze hun bedrijven tijdens de ZomerOndernemersmarkt in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.

Al twee keer deed PopUpTv verslag van de Zomerondernemer: http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/terugkomdag-zomerondernemer  http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/project-zomerondernemer-van-start

De jongeren deden deze zomervakantie mee aan het project ZomerOndernemer Rotterdam. Ze kregen een driedaagse training, workshops, een startkapitaaltje en zijn bijgestaan door coaches, lokale ondernemers en de Rabobank. Terwijl hun vrienden gingen zwemmen of vakken vulden bij de supermarkt, werkten zij zich in het zweet voor hun droombedrijf. Dat varieerde van game events tot gezellige evenementen voor ouderen om de eenzaamheid te verminderen. Verkoop van sieraden, dierbenodigdheden en nog veel meer. Na de zomervakantie gaat het merendeel van de deelnemers door als ondernemer.

Drie sociaal bevlogen winnaars
Een deskundige jury beoordeelde de ZomerOndernemers op hun ontwikkeling tijdens het project, hun businessplan en doorzettingsvermogen. De genomineerden hadden een spannend gesprek met de jury en gaven een pitch voor alle genodigden. Daarna maakte de juryvoorzitter Richard van Deventer van Skycap eindelijk de uitslag bekend.

De 17-jarige Jordey de Vries werd gekozen tot beste ZomerOndernemer Rotterdam 2015. De jury roemde Jordey om zijn doordachte ondernemingsplan en het vertrouwen dat hij uitstraalt. Met zijn bedrijf YourServicedesk helpt hij mensen met de reparatie en bediening van hun computer, smartphones en tablets tegen een zeer schappelijk tarief. Tweede werd de 17-jarige Charissa Wittenberg met haar bedrijf Love4Cake. Een sociaal bevlogen onderneemster met hart voor haar product en haar klanten. Door middel van een taartenschema kunnen klanten zelf de ingrediƫnten kiezen. Afhankelijk daarvan wordt de prijs bepaald. De derde prijs ging naar de 19-jarige Yasmin Wilnis met haar online platform voor jongeren. Met tips, ervaringen en online filmpjes helpt ze jongeren hun passie te vinden. Met haar ondernemersgeest en sociale drive om jongeren al in een vroeg stadium van hun leven richting te bieden maakt ze een onvermoeibare indruk. Die drive komt voort uit haar eigen ervaringen op dat gebied en het ontbreken van een goed platform daarvoor.

In 2015 deden in het hele land rond de 150 jongeren mee aan het project ZomerOndernemer. De winnaars van de acht regio's strijden op 8 oktober om de titel Beste ZomerOndernemer 2015. Jordey zal daar de regio Rotterdam vertegenwoordigen.

Doel van het project is ondernemerschap stimuleren en jeugdwerkloosheid voorkomen. Het project ZomerOndernemer Rotterdam is mogelijk gemaakt door de Rabobank Rotterdam, Van Cappellen Stichting, B&P Performance Group, ENC, CCHO, Fonds21, lokale gemeenten en vele andere bedrijven. Voor meer informatie over het project en de bedrijven van de winnaars kunt u kijken op www.zomerondernemer.nl, regio Rotterdam of ons volgen op Facebook: ZomerOndernemer Rotterdam en Twitter: @ZomerOndnRdam.

 
Nieuwsflits: dit zijn de nieuwe, gedreven ondernemers

Nieuwsflits: dit zijn de nieuwe, gedreven ondernemers van de regio

Posted by Pop Up Tv on maandag 17 augustus 2015
Zestien droombedrijven gestart

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws