vrijdag, 17 juni 2016 14:29

Ziekenhuis deelt vis uit

Schiedam - Sinds de storm van kritiek op het besluit voor concentratie van zorg doet het Vlietland Ziekenhuis er alles aan om positief in het nieuws te komen. Zolang de patiënten daar beter van worden is daar weinig mis mee.

Vandaag zijn alle patiënten die opgenomen zijn in Franciscus Gasthuis & Vlietland verwend met een gezond visje; Hollandse Nieuwe haring. Tijdens de lunch kregen zij een broodje haring of haring met uitjes aangeboden. "Haring is niet alleen lekker... " schrijft het Ziekenhuis "maar ook voedzaam en het past goed bij het voedingsbeleid van het ziekenhuis."

"In Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt veel aandacht besteed aan gezonde voeding, dit is namelijk een belangrijke basis voor een snel en goed herstel. Met de start van het haringseizoen is het een mooi moment om patiënten een ‘gezond visje’ aan te bieden. Haring bevat namelijk, net als andere vissoorten, omega-3 vetten. Deze hebben een gunstig effect op het hart en het bloedvatenstelsel en ze zijn essentieel voor de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen. Ook zit de haring boordevol met vitamines zoals vitamine A, B2, B6, B11 (foliumzuur), B12 en vitamine C en D.

De haring werd door de patiënten enthousiast ontvangen."

Ziekenhuis deelt vis uit

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws