zaterdag, 19 maart 2016 18:25

Ziekenhuis noemt open dag groot succes

Vandaag, zaterdag 19 maart 2016, hebben, volgens het ziekenhuis zelf, ruim 2.300 bezoekers de Open dag van Franciscus Gasthuis & Vlietland bezocht. Tussen 10.00 en 15.00 uur waren de deuren geopend voor publiek en kon men kennismaken met het ziekenhuis. Bezoekers konden onder andere de operatiekamers bekijken en een rondleiding volgen op de Eerste Hart Hulp. Daarnaast waren er rondleidingen bij Radiologie en het mortuarium en danste men ‘stilletjes’ mee in de silent disco. Ook kon men, met het ouderdomspak, ervaren welke beperkingen je hebt als je ouder wordt.

Van Top tot Teen

Het thema was ‘van Top tot Teen’ en bezoekers konden diverse testjes laten uitvoeren, zoals het meten van de bloedsuiker en het laten controleren van moedervlekken. De Centrale Hal stond vol met informatiekramen over het ziekenhuis en verschillende behandelmethoden, waaronder de multidisciplinaire behandeling van ernstig overgewicht en de mogelijkheden met kijkoperaties. Om 12.00 uur werd iedereen verrast door een flashmob, verzorgd door Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. Na de flashmob werd het nummer nogmaals gedraaid, waarbij iedereen gevraagd is mee te bewegen. Op het voorterrein van het ziekenhuis werd de Mobiele Intensive Care Unit, een speciale ambulance, gedemonstreerd. Ook voor kinderen was er van alles te doen. Ze konden worden geschminkt, met hun pop of knuffel langs de dokter en natuurlijk op de foto als dokter.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Een krachtige ziekenhuisorganisatie met vijf locaties, met 4.200 medewerkers en bijna driehonderd specialisten. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt top zorg dicht bij huis aan 400.000 inwoners in de omgeving van Rotterdam, in een gastvrije en veilige omgeving. Dit wordt bevestigd door het topklinische status (STZ) van Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het seniorvriendelijke keurmerk van Franciscus Vlietland in Schiedam.

Ziekenhuis noemt open dag groot succes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws