zaterdag, 04 februari 2017 11:17

Zijn de overvallen in Schiedam Nieuwland nu gestopt?

Schiedam - De politie heeft donderdagavond vier jeugdige verdachten aangehouden na de zoveelste overval op een maaltijdbezorger in de Schiedamse wijk Nieuwland. Zouden die overvallen nu stoppen? Wim Hoonhout, Hoofd communicatie eenheid Rotterdam, schrijft op Twitter: 'Vrijdagavond geen enkele overval. Toeval? Of hebben we de juiste vast?'

De politie Schiedam postte donderdagavond 2 februari in burger in de wijk Nieuwland na een reeks overvallen. En het was meteen raak: opnieuw was een 17-jarige maaltijdbezorger het doelwit van een overval, dit keer op de Parkweg in Schiedam. De politie kreeg de melding om vijf over negen binnen. De overval zou zijn gepleegd door meerdere jongemannen onder bedreiging van een vuurwapen.

De agenten in burger hadden de daders al snel in het vizier. Ze zagen de vier jongens, die voldeden aan het signalement, de Nieuwe Damlaan oversteken, de Dr. Kuyperlaan in. Daar scheidde één van de jongens zich af van de groep. Hij liep naar de Mgr. Nolenslaan waar de agenten hem 6 minuten na de melding aanhielden. Hij was in het bezit van een luchtdrukwapen dat in beslag is genomen.

De overige drie jongemannen renden weg richting de P.J. Troelstralaan en werden na een korte achtervolging te voet gearresteerd op de Talmalaan en de Professor Aalberselaan. Op de Talmalaan trof de politie een gedeelte van de buit aan.

De vier tieners, een Vlaardinger van 15 jaar en drie Schiedammers waaronder een van 14 jaar en twee van 16 jaar oud, zitten vast op het politiebureau. Een van hen droeg een bivakmuts bij zich. Dat kwam tijdens de fouillering aan het licht. De ouders van het viertal zijn geïnformeerd.

Zijn de overvallen in Schiedam Nieuwland nu gestopt?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws