donderdag, 16 oktober 2014 15:14

Zilveren Camera alleen in Schiedam

De Expositie Zilveren Camera is dit jaar alleen nog te zien in Schiedam!
Wilfried de Jong opent vrijdag 17 oktober 2014 het Fotofestival Schiedam. De Zilveren Camera, de Nederlandse persfotowedstrijd, strijkt weer neer in Schiedam. Het Fotofestival Schiedam heeft voor het tweede jaar op rij als enige in de regio deze bijzondere tentoonstelling van prijswinnende persfoto's weten te bemachtigen. Na Schiedam reist de tentoonstelling niet verder en zal vanaf half november niet meer te zien zijn.
De expositie is een belangrijke basis voor het festival, dat dit jaar als thema heeft 'In woord en beeld'.
Wilfried de Jong, schrijver en bekend om zijn liefde voor de fotografie, opent de tentoonstelling èn het festival vrijdagavond 17 oktober om 20.00 uur in het Wennekerpand in Schiedam.

Laatste kans

Maar liefst 5000 bezoekers trok het in 2013 kersverse festival in Schiedam. Met name de expositie van de Zilveren Camera winnaars bleek een grote publiekstrekker, mede omdat de collectie bijzondere persfoto's in de regio verder niet te zien was. Ook in 2014 heeft Fotofestival Schiedam regionaal de primeur en is het samen met IJsselstein  de laatste locatie waar de tentoonstelling überhaupt nog te zien zal zijn in het land.

Bijzonder programma

Tien dagen lang zal het historische centrum van Schiedam in het teken staan van het geschoten beeld en het geschreven woord. Verspreid door de stad   worden vele tentoonstellingen, voorstellingen, workshops, performances, films, rondleidingen en andere activiteiten georganiseerd op bijzondere locaties in het fotogenieke Schiedam. Een kleine greep uit het programma: In de intieme setting van een Literair Café dragen schrijfsters Sanneke van Hasselt en Vrouwkje Tuinman voor uit eigen werk. Een Poëziesloepje vaart over de Schiedamse wateren. Bewoners van de Lange Haven openen hun voordeuren en stellen werk van pas afgestudeerde fotografen tentoon in Chambres de Schie. Dichter des Vaderlands Anne Vegter draagt haar voostelling How to play Francesca Woodman voor. En er is meer, veel meer! Zie www.fotofestivalschiedam.nl voor het volledige programma, en dompel je ruim een week lang onder in de wereld van fotografie en tekst! Meer info www.fotofestivalschiedam.nl 17 tot en met 26 oktober 2014 diverse locaties in Schiedam Zilveren Camera  tentoonstelling nog tot en met 16 november te zien CBK Schiedam – Wennekerpand 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws