Zilveren Camera wegens succes verlengd
woensdag, 19 november 2014 17:19

Zilveren Camera wegens succes verlengd

De tentoonstelling van de Zilveren Camera, die uitsluitend nog in Schiedam is te bezichtigen, wordt wegens grote belangstelling verlengd. Nog tot en met zaterdag 6 december kan de expositie bezichtigd worden in het Centrum Beeldende Kunst. Met de vertoning van de bijzondere documentaire Beeldjagers, over meervoudig Zilveren Camera winnaar Elmer van der Marel, zal de expositie passend afgesloten worden.
Als onderdeel van het Fotofestival Schiedam opende de tentoonstelling met prijswinnende foto's van de Nederlandse persfotowedstrijd op vrijdag 17 oktober. Gedurende zes weken kwamen enkele duizenden bezoekers op het festival af, waarbij de Zilveren Camera één van de grote publiekstrekkers was.

Laatste kans

Buiten Schiedam was de tentoonstelling van persfoto's in de regio niet te zien, en is landelijk tevens de laatste locatie waar de prachtige collectie te bezichtigen is. Vanwege de voortdurende belangstelling is in overleg met de organisatie van de Zilveren Camera besloten de tentoonstellingsperiode in Schiedam te verlengen tot en met zaterdag 6 december, om geïnteresseerden nog een laatste kans te bieden van de expositie te genieten. Hierna is het wachten op de uitreiking van editie 2014, eind januari in het Fotomuseum in Den Haag.

Documentaire Beeldjagers

Om het einde van de 2013 tentoonstelling niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wordt op 6 december om 16.00u in WennekerCinema de documentaire Beeldjagers vertoond. In deze documentaire volgt regisseur Wilko Bello fotograaf Elmer van der Marel. In zijn werk jaagt hij op mensen, kleuren en patronen om zijn persoonlijke beeld te scheppen van het nieuws. Met zijn mix van nieuws-, documentaire- en straatfotografie, wint hij drie keer achter elkaar een categorie van de Zilveren Camera.
Jarenlang fotografeerde Van der Marel de omzwervingen van een groep illegalen, die door Amsterdam trekken als opgejaagd wild. Het beeld van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers die verhuist van het ene Vluchtkantoor naar een andere Vluchthaven in een voormalig huis van bewaring, werd bekroond met de Zilveren Camera 2013 in de categorie Binnenland Documentair Enkel.

Informatie

Het Fotofestival Schiedam en de expositie van de Zilveren Camera in Schiedam zijn een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst: de verzamelplaats van kunst, cultuur en creativiteit in Schiedam. www.cbkschiedam.nl
Zilveren Camera tentoonstelling
nog tot en met 6 december te zien
CBK Schiedam – Wennekerpand, Vijgensteeg 2 te Schiedam
www.fotofestivalschiedam.nl

Documentaire Beeldjagers
zaterdag 6 december 16.00u
WennekerCinema –Wennekerpand, Vijgensteeg 2 te Schiedam
meer informatie en reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws