donderdag, 11 mei 2017 14:16

ZomerOndernemer voor het derde jaar van start in regio Rotterdam

Schiedam - Deze zomer gaat ZomerOndernemer voor het derde jaar van start in regio Rotterdam. ZomerOndernemer geeft jongeren de kans om tijdens de zomervakantie een vliegende start te maken met een eigen bedrijf.

PopUpTv maakte in de voorafgaande jaren reportages van de zomerondernemer: https://popuptv.nl/video/itemlist/filter?fitem_all=zomerondernemer&moduleId=148&Itemid=130

Deelname staat open voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De enige criteria zijn een goed idee en motivatie voor deelname. Het project zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Rotterdam, Hoogvliet, Poortugaal, Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer leert jongeren ondernemen in de praktijk. Gedurende zes weken worden de deelnemers begeleid door professionele coaches. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen en gaan ze daadwerkelijk aan de slag met hun eigen bedrijf. Het project bestaat uit een traject van 6 weken gedurende de zomervakantie. Met als start een actieve driedaagse training vervolgens 4 intervisiebijeenkomsten bij lokale bedrijven en een feestelijke kick out als afsluiting. Direct na de training gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen bedrijf. Ze krijgen daarvoor een klein startkapitaal. Bovendien is een pool van ervaren ondernemers als sparringpartner beschikbaar voor de deelnemers. Het project gaat echter niet alleen over een bedrijf beginnen maar ook om het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden zoals pro-activiteit, denken in kansen, veerkracht, doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en presenteren. Kortom, vaardigheden waar deelnemers hun leven lang profijt van hebben of ze nu ondernemer worden of niet.

Het doel is om de zelfredzaamheid van jongeren in een steeds flexibeler arbeidsmarkt te vergroten. ZomerOndernemer won in 2015 de European Enterprise Promotion Award en werkt nauw samen met het regionale bedrijfsleven. ZomerOndernemer is een initiatief van The New Entrepreneur en wordt in regio Rotterdam van harte ondersteund door Rabobank Rotterdam, gemeenten en de Van Cappellen Stichting.

Een indruk van het project krijgt u door een kijkje te nemen op de site www.zomerondernemer.nl. Via de site kunnen jongeren zich ook aanmelden.

Foto-onderschrift: De inschrijving voor het project ZomerOndernemer 2017 is geopend.

ZomerOndernemer voor het derde jaar van start in regio Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws