woensdag, 20 april 2016 13:20

ZomerOndernemer weer van start

Regio – ZomerOndernemer is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 22 jaar die in de zomervakantie liever geld verdienen met hun eigen onderneming dan dat ze vakken vullen of bessen plukken. Met behulp van een startkapitaal, professionele begeleiding en workshops krijgen deze jongeren de kans om in zes weken tijd hun eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen in het ondernemerschap. De inschrijving is geopend.

ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Rotterdam en omgeving. Vorig jaar maakte PopUpTv reportages over de ZomerOndernemer (zie hieronder). Toen deed ook Santana Gerdes mee. Zij startte een bedrijf in de verkoop van sieraden. “Omdat ik het leuk vond om sieraden in te kopen en vervolgens weer te verkopen, tipte een docent mij over ZomerOndernemer,’’ vertelt Santana. “Tijdens dit project heb ik andere jonge ondernemers leren kennen, waardoor mijn netwerk zich heeft uitgebreid. Ik leerde over de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en de bank. Dankzij ZomerOndernemer heb ik nu mijn eigen bedrijf: Santana’s Accessoires. Ik verkoop alles via mijn webshop, op braderieën en via vrienden. Sinds vorige zomer heb ik al flink wat geld verdiend. Een eigen bedrijf verdient een stuk sneller dan vakkenvullen.’’

Kennis, inzicht en een netwerk

De nieuwe zomerondernemers starten met een driedaagse training. Vervolgens worden ze gekoppeld aan een ‘zakenvriend’: een lokale ondernemer die hen begeleidt in het opstarten van het bedrijf. Er volgen trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken zodat de jongeren zoveel mogelijk facetten van het ondernemerschap meekrijgen. Ook doen zij volop nieuwe kennis en inzichten op en breidt hun netwerk uit. Met ZomerOndernemer kan een goed idee uitgroeien tot een succesvolle onderneming. Rabobank Rotterdam is de hoofdsponsor van dit project.

Meer informatie en aanmelden

Jongeren met interesse in het starten van een eigen bedrijf kunnen zich tot 1 juli aanmelden via de website www.zomerondernemer.nl De belangrijkste criteria zijn motivatie en het hebben van een globaal plan voor het eigen bedrijf. Na inschrijving volgt een uitnodiging voor een kort intakegesprek.

Voor sponsoren, zakenvrienden en scholen organiseert ZomerOndernemer op 26 april tussen 17 en 19 uur een Start-off bijeenkomst bij Rabobank Rotterdam, de hoofdsponsor van het project ZomerOndernemer. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Video's vorig jaar

https://popuptv.nl/pop-up-tube/project-zomerondernemer-van-start

https://popuptv.nl/pop-up-tube/terugkomdag-zomerondernemer

 

 

ZomerOndernemer weer van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws