maandag, 26 juni 2017 09:17

Zomervakantieprogramma in de bieb

Schiedam - Tijdens de zomervakantie zijn er zes weken lang op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer leuke activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Deze activiteiten sluiten aan bij de expositie Vaandels en Verhalen die vanaf 1 juli in het Stedelijk Museum Schiedam te zien is.  In een vaandel of vlag zit een heel verhaal van bijvoorbeeld een vereniging, de identiteit of eigenheid. Wat maakt nu die groep mensen uniek? Tijdens de workshops in de zomer ga je,  via allerlei kunstvormen ook op zoek naar je eigen identiteit of die van je omgeving.

In de eerste week op maandag 10 juli starten we met een zangworkshop door zangdocente Hélèn Franke. Je gaat op zoek naar jouw eigen stemgeluid. Wat maakt jouw stem nu zo uniek? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 -10 jaar.

Woensdag 12 juli maken de kinderen een portret van zichzelf. Dit ben ik, maar dan anders. Samen met kunstdocente Kim van den Enden ga je met een foto van jezelf aan de slag en maakt daarvan een nieuwe compositie. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.

Vrijdag 14 juli hebben we in onze Biblioscoop de knotsgekke film Meester Kikker, naar het boek van Paul van Loon (6+). Ook de meester heeft wat moeite mijn zijn identiteit.

Deelname is gratis, voor de workshops op maandag en woensdag is het aantal plaatsen beperkt. Wil je er zeker van zijn dat je mee kunt doen? Meld je dan aan in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl.

Zomervakantieprogramma in de bieb

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws