zaterdag, 19 december 2015 20:32

Zondag 20 december Zorrow op het podium van het Winterland Café

De blues en rock band Zorrow bestaat uit: Floris: gitaar (2de stem), Tom: drums, Ton: zang en Hammondorgel, Sjaak: bas. Zij treden zondag 20 december op in het Winterland Café op het Stadserf in Schiedam en ze zijn uiteraard ook live te zien en te horen op PopUpTv!
 
De muziekstijl kan het beste omschreven worden als: Diverse, stevige bluesrock met ballen! De samenstelling van onze band is in leeftijd en achtergrond al even divers. Zo is het leeftijdsverschil tussen de benjamin op drums en de (bijna) pensionado op de gitaar zo’n 28 muziekjaren. Echter de passie voor bluesrock uit met name de jaren 70 verbindt de leden tot een band waar leeftijd geen rol speelt
 
Het fundament van Zorrow werd in februari 2005 opgericht door Floris die Ton wist te strikken om samen met Wim, die wilde aanblijven vanuit de oude sessieband, de nieuwe huisband van de Dordtse Jazz Sociëteit te vormen. Na enkele maanden werd Tom als laatste aan de band toegevoegd nadat hij enkele malen als invaldrummer had meegespeeld tijdens de sessies. Sindsdien begeleiden we elke 3de vrijdag van de maand de (blues) sessies.

 

 

Naast onze vaste maandelijkse optredens in de Dordtse Jazz Sociëtiet zijn we met een stevig repertoire in de omgeving van Dordrecht bekend geworden door optredens op o.a. het Big Rivers festival, de Bluescruise, In De Klander Muelen en de traditionele opening op de eerste zondag van het nieuwe jaar in Café Merz.

 

 

Toen op 21 februari 2014 Wim na negen jaar trouwe dienst overleed, besloot de band om door te gaan en ging op zoek te gaan naar een nieuwe bassist. Na een zoektocht van enkele maanden werd Sjaak gekozen als nieuwe bassist van Zorrow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 20 december Zorrow op het podium van het Winterland Café

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws