vrijdag, 24 april 2015 12:43

Zondag: Klassiek Open Podium

Op zondag 26 april 2015 organiseert Opera Aan De Schie van 13:30 uur tot 16:30 uur voor de tiende keer een Klassiek Open Podium in de Grote of Sint Janskerk van Schiedam, Er zijn nog slechts enkeleplaatsen voor deelnemers beschikbaar. Iedere zanger of instrumentalist krijgt 10 minuten, voor de begeleiding is de pianist Jean-Baptiste Milon aanwezig. Het is vooral voor gevorderde amateurs en professionals. Voor actieve deelnemers bedragen de kosten € 10,-, toehoorders hebben gratis toegang. Opgeven voor actieve deelname: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Liefhebbers van opera, operette of zang kunnen dus op zondag 26 april hun hart ophalen in Schiedam bij het Klassiek Open Podium. Voor (semi-)professionele zangers is het Open Podium een goede gelegenheid zich voor te bereiden op bijvoorbeeld een auditie of optreden. Voor de toeschouwers is het meestal genieten!

Zangers of zangeressen krijgen in Schiedam de mogelijkheid zich te presenteren aan het aanwezige publiek. Bij de vorige edities bleek het niveau erg hoog. Er zijn slechts enkele steden in Nederland waar een dergelijk open podium wordt georganiseerd. De Stichting Opera aan de Schie voorziet met het Klassiek Open Podium duidelijk in een behoefte.

Elke keer weer komen solisten vanuit het hele land naar Schiedam. Het initiatief van organisator Hans Ritman wordt duidelijk op prijs gesteld. "We hebben niet altijd de luxe om aan een uitvoering mee te doen. Daardoor missen we een podium om op te treden en ons te kunnen verbeteren. In Schiedam zijn daarom meestal veel collega´s aanwezig. Iedereen is blij om voor het voetlicht te kunnen treden. Maar het is moeilijk om voor andere zangers op te treden. Ze zijn ontzettend kritisch", aldus één van de solisten tijdens het Klassiek Open Podium vorig jaar.

De vorige edities vonden tot nu toe plaats in de Korenbeurs. Vanwege de verhuizing van de bibliotheek en de daarmee samenhangende verbouwing van de Korenbeurs, moest er een nieuwe locatie worden gevonden. De organiserende stichting is verheugd over de samenwerking met de Grote- of St. Janskerk. Alle belangstellenden zijn aanstaande zondag van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.opera-aandeschie.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws