zaterdag, 12 augustus 2017 11:15

Zorginstelling Careyn op rand van afgrond

Schiedam - Het voortbestaan van Careyn, een van de grootste zorgorganisaties van het land, is ernstig in gevaar, meldt het AD. Volgens de krant heeft Careyn nog amper een maand om de bank én de inspectie te overtuigen dat het levensvatbaar is.

Careyn heeft haar Kantoorlocatie in Schiedam, aan de 's Gravenlandseweg 290-322 en verder twee gezondheidscentra in Vlaardingen en verzorgingshuis de Vloot in Maassluis.

'Sinds Careyn vorig jaar op de lijst terechtkwam van de slechtste verpleeghuizen van het land, is het alleen maar dieper in de problemen geraakt', schrijft het AD. De organisatie met 29 verpleeghuizen in Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant en vele duizenden medewerkers staat miljoenen euro's in het rood. Werknemers lopen weg en de zorg voor ongeveer tweeduizend ouderen is ondermaats. 

Dat blijkt volgens de krant uit gesprekken met medewerkers, familieleden van bewoners en interne memo’s. De problemen betreffen specifiek de verpleeghuistak van het bedrijf, maar bedreigen de toekomst van de hele organisatie, waar ook wijkverpleging en kraamzorg onder vallen. 

'Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten, jong en oud, gezond of kwetsbaar. Als het nodig is, staan onze vakbekwame en betrokken medewerkers klaar om hulp en ondersteuning te bieden. Samen met andere zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en buurt- en wijkbewoners.' dat staat op de website van het concern.

'Careyn geeft dit jaar 20 miljoen meer uit aan personeel dan vooraf begroot' schrijft het AD verder 'vooral aan uitzendkrachten. Het bedrijf kampt met opvallend veel zieken en heeft daardoor een tekort aan eigen personeel. Er zijn ruim 240 vacatures. Careyn verwacht dit jaar 2,2 miljoen euro verlies te draaien en stelt zelf dat het volgend jaar in liquiditeitsproblemen komt als de situatie niet drastisch verbetert. Nu al heeft het bedrijf geen vet meer op de botten.'

Zorginstelling Careyn op rand van afgrond

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws