donderdag, 05 oktober 2017 11:15

ZOS op zaterdag met Historische Vereniging, Urban Witches, School2Care, Ketelfactory, Euroscoop en Certain Animals

Schiedam - Op zaterdag 7 oktober hebben we van 10:00 tot 13:00 uur weer een gevarieerd ZOS op zaterdag programma vanuit de PopUpTv Studio Broersveld.

Uiteraard komt Tom Bruin het weekend-weerbericht brengen. 

Reinard Maarleveld komt vertellen over de Nacht van de Geschiedenis: op zaterdag 21 oktober belichten Schiedamse historici (Hans van der Sloot, Lidwien Meijer, Han van der Horst, Reinard Maarleveld, Jan Willem Verkaik, Herman Noordegraaf) het thema “Geluk”. Het programma opent om 20.00 uur in het Stedelijk Museum. De bezoekers begeven zich daarna door donker Schiedam bijgestaan door de fakkels van de Zakkendragers. Zij zoeken het Geluk in Jeneverie t Spul, Jenevermuseum, moskee en kunstgalerie LH131, voorheen Volkshuis en stadsbibliotheek..

Amanda Wams vertelt ons over de Urban Witches en inderdaad: er komen heksen in de studio! Urban Witches Rotterdam is ontstaan vanuit de wens de verbinding te voelen met de natuur, midden in de stad. Heksen voldoen tegenwoordig niet meer aan het stereotype ‘oude vrouw met een haakneus incluis wrat’. Ze wonen ook niet per se op het platteland als outcast van de maatschappij maar staan volop in het leven. Wellicht dragen ze nog steeds veel zwarte jurken, hebben katten en zijn goed in de keuken en in de tuin, maar zijn ook gewoon te vinden op een terrasje in pumps. Alhoewel wij ook stapelgek zijn op zwarte katten en ook vaak lange, scherpe zwarte nagels hebben, is het oude beeld van de heks vaak achterhaald en komt vooral voort uit sprookjes.

Jefta ten Kate en Marloes Wijnberger van School2care zijn ook te gast: School2Care is een school voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben om weer verder te kunnen. Jongeren met dromen en verwachtingen, net zoals alle andere kinderen. Dromen van een mooie toekomst, die vast dreigt te lopen omdat je in het reguliere of speciaal onderwijs niet mee kunt komen. De eerste paar maanden zitten de leerlingen twaalf uur per dag op school, van 08.00 tot 20.00 uur.

Verder komt Celia Batenburg ons bijpraten over de Ketelfactory, Patricia van Lieshout over opening van de Euroscoop en Niels-Jan van Dijk over Certain Animals.

ZOS op zaterdag is het nieuws- en actualiteitenprogramma van ZOS Radio uit Schiedam. Eén maal per maand komt de uitzending op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur vanuit de PopUpTv Studio Broersveld en is dan dus live op PopUpTv te zien en op ZOS Radio te horen: interviews afgewisseld met lekkere muziek.

Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

Kijk of luister live mee of kom langs! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Nieuwe Passage, het eerste uur is gratis.

Luisteren via alle ZOS kanalen zoals de 99.0 Mhz van de Schiedamse kabel of het digitale kanaal 870 van Caiway; via de website www.zosradio.com of de ZOS radio app. Gratis te downloaden via de diverse app stores. Ligt u in het ziekenhuis, dan staat kanaal 250 tot uw beschikking om naar de ZOS te luisteren.

https://popuptv.nl/zos-op-zaterdag

ZOS op zaterdag met Historische Vereniging, Urban Witches, School2Care, Ketelfactory, Euroscoop en Certain Animals

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws