maandag, 20 juni 2016 11:44

Zwemmarathon KWF in de Kulk smaakt naar meer

Vlaardingen - Op zaterdagavond 19.00 uur stonden meer dan 100 deelnemers aan de start van de eerste zwemmarathon in het Vlaardingse zwembad de Kulk.

Na het welkomstwoord van bestuursvoorzitter Myra Houdijk, gaf Kulky het startsein en gingen de eerste 12 zwemmers op weg voor hun eerste serie baantjes. Twaalf teams uit Vlaardingen e.o. gingen de strijd met de klok aan, gedurende 6 uur lang één zwemmer in de baan. Teamleden wisselden elkaar onder leiding van hun coaches en volgens eigen strategie af.

Alle ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig; enthousiaste deelnemers, gezellig publiek, muziek van DJ Chris en Kees met dubbel OO en hapjes en drankjes uit de brasserie. Hoofddoel was uiteraard om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het KWF, maar er zat een klein wedstrijdelement in, n.l.: voor de teams met de meeste gezwommen banen en het team met het hoogste bedrag aan ingezameld sponsorgeld was er na afloop een heerlijke taart.

Team ZVVS zwom de meeste banen (951) en team S2US zamelde het hoogste sponsorbedrag in. De sfeer zat er goed in en toen de cheque, tijdens het zwemmen, aan het KWF werd overhandigd, brak er even een spannend moment aan. Terwijl er gewoon doorgezwommen werd, kon de organisatie van de zwemmarathon het KWF een cheque overhandigen met de voorlopige eindstand van € 6.270,00. Dit was goed voor een applaus van alle aanwezigen.
Met nog zo’n 2 uur op de klok te gaan, beleefde al de deelnemers even een kort dip-momentje, maar het enthousiasme leed te niet onder en de opzwepende muziek en het optreden van Kees met dubbel OO, sleepte iedereen er doorheen.

Alle deelnemers, of je nou beginner was of wedstrijdzwemmer, heeft alles gegeven totdat de DJ de laatste minuut aankondigde. En ja....... Daar was het eindsignaal; 01.00 uur op de klok.
We did it! De ontlading was merkbaar; alle deelnemers blij, tevreden, moegestreden.... Wethouder Arnout Hoekstra bedankte de organisatie en sloot zijn dankwoord af met de tekst:
”volgens mij; gewoon tot volgend jaar!”. Deze uitdaging neemt de organisatie met beide handen aan en we gaan er dan ook vanuit dat Zwemmarathon in de Kulk 2017 gewoon in de agenda’s kan.

Zwemmarathon KWF in de Kulk smaakt naar meer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws