woensdag, 01 juli 2015 16:18

Zwemmen is heerlijk nu maar het kan en mag niet overal!

De temperaturen zijn weer naar zomerse waarden gestegen. Bij hogere temperaturen hoort een frisse duik in het water erbij. Helaas kan dat niet overal.

Op de website www.zwemwater.nl kunt u de actuele situatie van de waterkwaliteit van officiƫle zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers opvragen.

Vlaardingen, Schiedam en Maasluis grenzen aan de Nieuwe Maas, maar door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het in deze rivier en aangrenzende havens verboden te zwemmen. Ook is het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan, om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden.

In Vlaardingen zijn onder andere het Buizengat, Oude Haven en de Vlaardingse Vaart geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Er kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om te kunnen zwemmen en niet zichtbare obstakels kunnen de zwemmers ernstig in gevaar brengen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws