Over PopUpTv

PopUpTv is een stichting zonder winstoogmerk. PopUpTv is laagdrempelig en spontaan. PopUpTv zendt uitsluitend uit via internet en loopt daarmee voor op de landelijke ontwikkeling: steeds meer omroepen gaan zich meer of uitsluitend focussen op online.

We houden onze volgers op Facebook en Twitter en natuurlijk via PopUpTv.nl dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Dat doen we met nieuwsberichten, video's en live uitzendingen via onze livestream op Internet.
We hebben vernieuwende formules bedacht zoals de videopitch waarin mensen zelf vertellen wat ze gaan organiseren. Nieuwsweek, verfrissende reportages, live uitzendingen vanaf verschillende locaties, straatinterviews met actuele thema's, promo-video's voor evenementen, series over allerlei onderwerpen en bijzondere en spontane uitzendingen.

Het gaat bij PopUpTv vooral om de verhalen van gewone mensen en die delen onze video's dan weer zelf via Facebook en Twitter.

PopUpTv gaat geen uitdaging uit de weg!

Stichting PopUpTv

Sinds juni 2014 is officieel de Stichting PopUpTv opgericht!
We hebben een prachtig krachtig bestuur bestaande uit binnenstadmanager Phons Ockerse en Komkids directeur Yde Dragstra.

Onze missie

PopUpTv vertelt op een positieve manier over (de actualiteit in) Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, is laagdrempelig en ondersteunt en verbindt. PopUpTv helpt mee om de inwoners bewust van en trots op hun eigen stad en regio te maken.

Laagdrempelig: Iedereen kan PopUpTv bekijken via Internet op een moment dat het goed uitkomt. PopUpTv is zichtbaar en gevestigd in een pand aan het Broersveld in Schiedam, waar iedereen vrij naar binnen kan lopen om te kijken of om zijn verhaal te komen vertellen.

Ondersteuning: PopUpTv vertelt op een sprankelende en positieve manier over de regio Waterweg Noord, haar inwoners, bedrijven, instellingen en initiatieven. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan de actualiteit. De locatie waar PopUpTv gevestigd is aan het Broersveld ondersteunt en geeft extra impulsen aan de directe omgeving (en aan de binnenstad).

Verbinding: Op een vanzelfsprekende manier wordt het contact met en tussen de inwoners onderhouden, worden er verbindingen gelegd en ontstaan er vanzelf nieuwe ideeën die waardevol kunnen zijn voor de stad. PopUpTv is door de gekozen opzet de kern van een groot en breed netwerk in de stad. PopUpTv werkt graag samen met andere mediapartners. Verbindingen met de regio zijn vanzelfsprekend.

Onze visie

PopUpTv gaat uitgroeien tot een volwaardige professionele mediapartner voor Schiedam, Vlaardingen en Maassluis (beeld en geluid) die telkens inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen in de techniek. De volgende steekwoorden zijn daarbij van toepassing:
Professioneel, laagdrempelig, gastvrij, flexibel, verbindend, ondersteunend, creatief, verrassend, positief, informatief, innovatief, live.

De PopUpTv programma's

De mooie regio Waterweg Noord kent veel positieve impulsen. Er zijn veel (vrijwillige) initiatieven die zeer de moeite waard zijn, maar in de (plaatselijke) media onderbelicht bleven, waardoor deze initiatieven vaak niet zo succesvol waren als ze verdienden. PopUpTv geeft ruimte aan alle initiatieven (zowel klein als groot) die bekendheid verdienen bij de inwoners. Door verslaglegging van bijzondere gebeurtenissen en het portretteren van bijzondere inwoners wordt steeds duidelijker dat Schiedam, Vlaardingen en Maassluis enorm de moeite waard zijn. PopUpTv is er voor de regio.

Om diversiteit te kunnen bieden hanteert PopUpTv verschillende programmaconcepten.

  • PopUpTv Nieuws
  • Onder Ogen: wekelijks programma met nieuws en actualiteiten
  • De videopitch: iedereen die iets wil komen vertellen over een goed initiatief in de regio kan dat gratis komen doen. Dit gebeurt heel laagdrempelig. Je loopt binnen en maakt een afspraak en met een beetje geluk ben je zelfs meteen aan de beurt.
  • Stamtafel en Publiek: maandelijks programma waarin politici op vragen van inwoners ingaan
  • Themaprogramma's zoals Pin je Plek en De Dierenkliniek
  • WaterwegSport Live: tweewekelijks live sport-praatprogramma in samenwerking met WaterwegSport.nl   
  • Live beelden uit de stad op PopUpTv tussen de programma's door
  • Reportages: waar het PopUpTv Nieuws kort bericht, gaat de reportage dieper op het onderwerp in.
  • Promofilmpjes: Ter aankondiging van een evenement, gelegenheid, tentoonstelling of initiatief. Deze filmpjes zijn o.a. ook te gebruiken om via andere media uit te zenden.
  • Live programma's: PopUpTv beschikt over de techniek en de know-how om evenementen live via Internet te kunnen verslaan. Een absoluut uniek concept voor lokale/regionale Tv. Zo waren we bijvoorbeeld live bij de start van G1000 Schiedam

Samenwerking

PopUpTv werkt graag samen met andere partijen. Van een goede samenwerking worden immers alle partijen beter! Voorop staat echter wel dat we kwaliteit willen leveren.

PopUpTv werkt samen met o.a.  het Nieuwe Stadsblad, Groot Vlaardingen, Omroep Vlaardingen, het Centrummanagement Schiedam, WaterwegSport, de Bibliotheek Schiedam, de Grote Prijs van Schiedam, Agenda van Schiedam, de Stichting Brandersfeesten,  Komkids, voice-over Ed Koorengevel en de producenten Duidelijk in Beeld, BeeVee-E, Dubbelklik en Broodkast.

Korte geschiedenis

PopUpTv bestaat sinds 3 september 2013 en is met ingang van juni 2014 een Stichting geworden.
PopUpTv is de winnaar van de Valentijnsprijs 2014: D66 kent de Valentijnsprijs jaarlijks toe aan mensen of organisaties in Schiedam, die door eigen initiatieven of inzet een positieve bijdrage hebben geleverd aan de samenleving.
Sinds 18 augustus 2015 heeft Stichting PopUpTv de machtiging commerciële media-instelling van het Commissariaat voor de Media (CvdM).
April 2016: PopUpTv is genomineerd voor de Award Cross Media Merk 2016 (genomineerd met de Linda en het Parool).
Mei 2016: officiële aanvraag Publieke Zendmachtiging Lokale Omroep Schiedam 2016 – 2021 ingediend bij het Commissariaat voor de Media.