Andreas Rose: 'ik heb nog nooit een evenementenlocatie aan een autoluw gebied gezien'

Lokaal Onafhankelijk Schiedam heeft het college om opheldering gevraagd over de plannen omtrent de Havenkerk. Fractievoorzitter Andreas Rose is te gast in het programma Onder Ogen. 


De lokale partij zegt er niks van te begrijpen dat er een nieuwe stichting is die het over wil nemen als de gemeente eerst € 650.000,- wil investeren. Wethouder Marcel Bregman vertelde voor onze camera dat de raadsleden volgens hem wel op de hoogte waren van de plannen van het college.

Op de Facebookpagina van Lokaal Onafhankelijk Schiedam schetst fractievoorzitter Andreas Rose een alternatief scenario. Hierbij wil hij, als particulier, € 200.000,- voor de pastorie naast de Havenkerk bieden waarbij het pand wordt omgebouwd tot woningen in lijn met de woonvisie. De bibliotheek zou dan verleid moeten worden om naar de Havenkerk te gaan. De huur vloeit dan weer terug naar de gemeentelijke kas. De Korenbeurs, waar de bibliotheek nu in is gevestigd, kan volgens dit plan dienst doen als evenementenlocatie.

Zie ook: popuptv.nl/video/marcel-bregman-als-de-gemeenteraad-verbaasd-is-dan-hebben-ze-zitten-slapen

Onder Ogen is het nieuws- en actualiteitenprogramma van PopUpTv en de Stadsomroep Schiedam.
Elke zaterdag vanaf 9:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Broersveld.

Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

Kijk mee of kom langs! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Nieuwe Passage, het eerste uur is gratis.

popuptv.nl/onder-ogen

 

 

Advertentie