Burgernettruck in Schiedam

De Burgernettruck was vandaag in Schiedam en PopUpTv nam een kijkje.

Doe mee met Burgernet en werk samen met de politie en de gemeente aan een veiliger omgeving. Burgernet is eenvoudig, gratis en het helpt echt. In 2014 werd maar liefst 25 procent van alle uitgezette Burgernet-acties succesvol afgesloten. Op woensdag 18 maart staat de Burgernet-truck op het Stadserf in Schiedam. U kunt zich daar direct aanmelden. Daarnaast zijn de mensen van Bureau Burgernet geïnteresseerd in de reden waarom u wel, of nog geen, deelnemer van Burgernet bent.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, een beroving, doorrijden na een aanrijding en bij vermiste personen. Als u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht van de politiemeldkamer met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Op deze wijze bent u betrokken bij de veiligheid in uw eigen leefomgeving. Er is ook een app, die u kunt installeren op uw smartphone.

Heeft u informatie, dan kunt u tijdens een actie rechtstreeks bellen met de meldkamer via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

www.burgernet.nl

Interviews: Giorgio Plet
Camera: Suzanne van Westen
Montage: Suzanne van Westen & Giorgio Plet

Advertentie