Buurtvrouw in actie voor Serious Ambtenaar

Buurtbewoners lopen 40 x 40 minuten voor Serious Ambtenaar. PopUpTv liep de eerste keer mee.

Met, zoals ze het zelf noemt, Buiten Gewone Beweegredenen organiseert De BuurTvrouw (Miranda Pol) van 15 september tot en met 17 december 2014 'Buren Bewegen SAmen 40 x 40 x 40'.
40 x 40 x 40 staat voor 40 mensen die 40 keer 40 minuten gaan lopen (wandelen) voor het goede doel. De kosten van 1,- komen ten goede aan Serious Ambtenaar, de actie die dit jaar georganiseerd wordt door de gemeente Schiedam. Hiermee wordt geld ingezameld voor 3FM's Serious Request, bekend van het jaarlijkse Glazen Huis. Serious Request richt zich dit jaar op projecten die vrouwen ondersteunen in oorlogsgebieden die te maken hebben met seksueel geweld.
Kijk voor de film over de lancering van Serious Ambtenaar 2014 op PopUpTube.

De BuurTvrouw gaat samen met de 39 meelopers elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond om 19.30 uur van start. Verzamelen bij de ingang van het Julianapark.

Iedereen kan meedoen:
- door € 1,- per keer te doneren
- door 40 keer 40 minuten te lopen (wandelen) of
- door een groepje te vormen dat, met elkaar afwisselend, tot de 40 wandelingen van 40 minuten komt.
Je mag natuurlijk ook doneren zonder mee te wandelen.

Aanmelden
Het liefste per mail, Facebook of Twitter o.v.v. 'Aanmelden 40 x 40 x 40'. Als alternatief, aanmelden met een WhatsApp of sms-je naar 06 280 749 92.

Naast dit prachtige doel is het de BuurTvrouw ook te doen om:

• Nog meer buren (Schiedammers) ontmoeten en leren kennen en
• Ontspanning, buiten bewegen (hartstikke gezond en gezellig).

Kijk voor een eerder interview met de BuurTvrouw naar PopUpTube!
De BuurTvrouw is ontstaan vanuit de droom een fijne werkplek te realiseren voor onze zoon Rene. Hij heeft veel talent en downsyndroom. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met een "beperking" niet alleen iets vragen of nodig hebben maar ook iets kunnen geven of betekenen voor een ander. Hun talenten zijn er wel degelijk, alleen niet altijd direct of makkelijk zichtbaar. Wanneer er een gelegenheid is waar zij ten volle hun kennis, kunde en kwaliteiten kunnen laten zien dan krijgen zij de gelegenheid naar eigen kunnen te participeren en daarmee maken zij Schiedam een stuk mooier, levendiger, minder eenzaam, gezelliger en schoner. De BuurTvrouw is een Schiedamse Zaak! Nieuwsgierig? We zijn volop in ontwikkeling en houden je graag op de hoogte dus hou ons in de gaten :)

Interviews en camera: Rob van der Gaag
Montage: Milo van der Wielen

 

Advertentie