Campagne Lang zult u wonen is van start gegaan

De Vereniging van Eigenaren Marconistraat 109-143 ontving donderdag 29 oktober de eerste stimuleringspremies in het kader van de campagne ‘Lang zult u wonen’. Sinds 1 september vraagt het Servicepunt Woningverbetering aandacht voor de maatregelen in huis waarvoor vijftigplussers een premie kunnen krijgen. Wethouder Patricia van Aaken (Zorg & Welzijn) reikte de eerste cheques uit en PopUpTv was er bij .

Met de campagne ‘Lang zult u wonen’ wil het Servicepunt Woningverbetering Schiedammers bewust maken van het feit dat we steeds langer in hun eigen huis willen en moeten blijven wonen. Mensen moeten heden ten dage ook meer bijdragen in de kosten van voorzieningen. Het loont dus de moeite om nu na te denken over maatregelen in huis waar men nog vele jaren plezier van kan hebben. Een automatische deurdranger is zo’n voorbeeld. Bij de flat aan de Marconistraat 109-143 heeft de VvE een automaat laten plaatsen zodat alle bewoners op hun gemak de flat in en uit kunnen. “Het is een maatregel waarvan we ons nu afvragen waarom we die niet jaren geleden hebben getroffen”, stelt VvE-voorzitter mevrouw Beerman.

Wethouder Patricia van Aaken is enthousiast over de vliegende start van de campagne ‘Lang zult u wonen’. “De gemeente Schiedam biedt een scala aan premies voor maatregelen waardoor eigenaren veilig en comfortabel langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit is de eerste toekenning van een premie maar ik hoop dat er nog vele zullen volgen. De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering staan in ieder geval gereed met advies en praktische hulp.”

De campagne ‘Lang zult u wonen’ is een van de onderdelen van het vernieuwde Servicepunt Woningverbetering, dat sinds dit voorjaar aan de Singel 85 is gevestigd. Onderhoud aan de eigen woning houdt nooit op. Daarom gaat de gemeente Schiedam door met de aanpak van de particuliere woningverbetering. Eigenaren en Verenigingen van Eigenaren in heel Schiedam kunnen hier terecht voor advies over de aanpak van hun woning, over energiebesparende of duurzame maatregelen en sinds 1 september dus ook met vragen over het toekomstbestendig wonen. Meer informatie staat op de website www.servicepuntwoningverbetering.nl .

Interviews, camera en montage: Christiaan Salub

Advertentie