De definitieve fietsenstalling voor de binnenstad van Schiedam is bijna klaar

Schiedam kon sinds 21 december 2017 al kennis maken met de fietsenstalling van Biesieklette in het tijdelijk onderkomen aan het Broersveld. Zaterdag 24 maart wordt de definitieve locatie op Broersveld 14, schuin aan de overkant en tegenover de studio van PopUpTv, geopend.

De opening wordt verricht door wethouder Marcel Houtkamp samen met Amerik van der Plas, manager Stallingen van Biesieklette.
De overdekte en bewaakte fietsenstalling is dagelijks geopend voor zowel bewoners als bezoekers van de binnenstad.Er is een stallingscapaciteit van 270 fietsen, waarbij ook ruimte is gereserveerd voor het stallen en opladen van elektrische fietsen. De stalling is niet gericht op het parkeren van brommers en scooters. De stalling wordt namens de gemeente beheerd door Biesieklette (www.biesieklette.nl). 'In de afgelopen maanden hebben de gemeente en Biesieklette een prettige samenwerking opgebouwd' schrijft de gemeente Schiedam in een persbericht.Biesieklette is ook beheerder en exploitant van de bewaakte stalling bij metrostation Vijfsluizen.Biesieklette houdt zich ook bezig met het creëren van werkgelegenheid en begeleidt medewerkers bij het vinden van regulier werk. In Schiedam werkt men hiervoor samen met Stroomopwaarts.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 06.00 – 23.00 uur
Vrijdag 06.00 – 01.00 uur
Zaterdag 07.30 – 01.00 uur
Zondag en feestdagen 08.30 – 22.00 uur

Kosten
Voor bezoekers is de stalling de eerste dag gratis, bij overnachting geldt voor de 2e dag € 0,50, daarna oplopend met € 2,50 per dag tot een maximum van € 13,- na 7 dagen.
Bewoners kunnen voor € 3,75 per maand hun fiets permanent stallen.
Abonnementen kunnen bij Biesieklette worden afgesloten via de website of met de Biesieklette-app.

Advertentie