De opening van het Liduinajaar in Schiedam

Korte impressie van de opening van het Liduinajaar in Schiedam

Een energieke avond vol muziek, boeiende gasten en bevlogen gesprekken, onder leiding van talkshow-host Suzanne Mulder en haar tafelheer burgemeester Cor Lamers. De opening van het themajaar Liduina 2015 op donderdag 26 maart in de Liduina Basiliek. Als klap op de vuurpijl werd aan het eind van de avond de Liduina Basiliek letterlijk in de spotlights gezet.

Het themajaar Liduina 2015 wordt donderdag 26 maart tussen 19.30 en 22.00 uur op weergaloze wijze geopend. In een dynamische talkshow vertellen kunstenaars, historici en liefhebbers over het evenementenprogramma en hun fascinatie voor Liduina. Een aantal hoogtepunten: de Liduina Kunstroute, emeritus-pastoor Vismans over zijn langgekoesterde wens en een live performance van het door Henry de Wolf geschreven Liduina lied. Ruud Poels neemt het publiek terug in de tijd, het Heilig Hartkoor zingt, en de kinderredactie van SchavUIT vertelt over hun Liduina Doeboek voor en door kids.

Suzanne Mulder, bekend van RTV Rijnmond, presenteerde de avond met burgemeester Cor Lamers aan haar zijde als tafelheer. Het themajaar ging vervolgens officieel van start met de spectaculaire ontsteking van de lichten van de Liduina Basiliek, die nu straalt als nooit te voren! Het uitlichten van de basiliek is tot stand gekomen door inzet van de Stichting Vrienden van de Basiliek van de H. Liduina en O.L. Vrouw Rozenkrans en mogelijk gemaakt door steun van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting De Grootfonds en de gemeente Schiedam.

Themajaar Liduina 2015

Het jaar 2015 is in Schiedam uitgeroepen tot Liduinajaar. Precies 125 jaar geleden nadat de heiligverering van Nederlands bekendste stadsheilige is bevestigd. Gedurende het Liduinajaar vinden tal van activiteiten en evenementen plaats rondom deze bijzondere vrouw. Met in april en mei onder andere de Liduinaweek, De Rozentocht – een muzikale ode aan de stadsheilige, gratis themawandelingen, verschillende lezingen en Liduina de musical. Het programma sluit aan bij het gedachtegoed van Liduina, soms met een knipoog. Het complete programma is te vinden op Ontdekschiedam.nu/liduina.

Camera: Simone Breetveld, Dirk Klop
Camera-assistentie: Suzanne van Westen en Giorgio Plet
Regie: Kelvin van den Berg
Montage: Matthijs Rorije
Animatie: Natanja Rorije

Advertentie