Dode hoek voorlichting in Vlaardingen

PopUpTv was bij het verkeersexamen in Vlaardingen waarbij ook dode hoek training werd gegeven. We deden zelfs een quiz met de leerlingen....

De groepen 8 van de basisscholen kregen het verkeersexamen voor de fiets in Vlaardingen. Daarbij werd een video Veilig Op weg van Veilig Verkeer Nederland bekeken. Voor het eerst dit jaar werd er in de praktijk op het Veerplein een training gegeven over hoe om te gaan met de dode hoek bij vrachtwagens.

Ruim 550 leerlingen van diverse basisscholen uit Vlaardingen deden mee. Bij aanvang voerden vier monteurs van Fietsenwinkel Van Kortenhof de fietscontrole uit. De remmen, trappers en verlichting werden gecontroleerd. Wanneer de fiets oké bleek werd daarvoor een sticker uitgedeeld. Ten tijde van het examen over twee weken moeten alle kinderen de begeerde sticker hebben. Jumbo, Irado en bergingsbedrijf Jan van de Graaf hebben een vrachtwagen beschikbaar gesteld om de kinderen zelf te laten ervaren wat de dode hoek is en waar deze zit. Dit werd met pionnen rondom de vrachtwagen aangegeven. De kinderen ervoeren ook hoe het was om achter het stuur plaats te nemen van een vrachtwagen.

Interviews en quizmaster: Kelvin van den Berg
Camera: Dirk Klop
Montage en animatie: Kelvin van den Berg

Advertentie