Doe mee met de Branderszwemtocht!

Tijdens de Brandersfeesten wordt op zaterdag 27 september 2014 van 11.00 uur tot 13.00uur een 3 kilometer lange zwemtocht gehouden in de havens van Schiedam. De zwemmers beginnen deze unieke en historische wedstrijd bij Nolet waar al sinds jaar en dag o.a. de befaamde Ketel 1 jenever geproduceerd wordt. Vervolgens zwemt men via de Nieuwe Haven naar de Korte Haven, daarna vervolgt men de route linksaf via de Schie . Uiteindelijk komt men na 3 kilometer aan voorbij Molen de Vrijheid aan de Noordvest, waar de finish is. Dit is de locatie waar de firma Herman Jansen al jaren lang o.a. de Notaris jenever produceert.

Deze zwemtocht is historisch omdat deze ook exact 101 jaar geleden werd gehouden als festiviteit ter ere van het 100-jarig jubileum van de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden.

Er mogen maximaal 300 getrainde zwemmers aan deelnemen. Het dragen van een wetsuit wordt geadviseerd bij een temperatuur onder 16 gr. (per e-mail worden de zwemmers enkele dagen voor tijd geïnformeerd over de actuele watertemperatuur).

De inschrijfkosten zijn € 11,00 euro. Hiervoor krijgt men na afloop ook een herdenkingsmedaille. De deelnemers zullen worden begeleid door erkende instanties.

http://www.branderszwemtocht.nl

 

 

Advertentie