Eerste vrijwilligerspassen uitgereikt in Schiedam en Vlaardingen

Afgelopen week werden de eerste vrijwilligerspassen uitgereikt. PopUpTv was er bij in Schiedam én Vlaardingen!

Met de pas krijgen vrijwilligers uit beide gemeenten bij zo’n 100 Schiedamse en Vlaardingse ondernemers een leuke korting of een extraatje, als dank voor het belangrijke werk dat zij verrichten voor hun stad.

De gemeente Vlaardingen en de gemeente Schiedam zijn erg blij met en trots op hun vrijwilligers. Daarom willen zij deze helden van de stad graag bedanken, door de Vrijwilligerspas cadeau te doen. Op 11 november zal wethouder Patricia van Aaken om 16:00 uur op de hoofdlocatie van het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam aan de Hoogstraat 71A de eerste Schiedamse Vrijwilligerspas officieel presenteren. Vervolgens zal wethouder Hans Versluijs om 18:00 uur dit in ‘zijn’ gemeente, in de Stadsgehoorzaal, met de eerste Vlaardingse Vrijwilligerspas doen.
Samenwerking

De Servicepunten Vrijwilligers Schiedam en Vlaardingen hebben het initiatief genomen om de Vrijwilligerspas samen te ontwikkelen én te faciliteren. De servicepunten werken steeds meer samen en dit is het eerste echte tastbare resultaat. Dat biedt ook voordeel voor de vrijwilligers van beide gemeenten. Met de Vrijwilligerspas kunnen vrijwilligers namelijk gebruik maken van alle aanbiedingen; Vlaardingse vrijwilligers in Schiedam en vice versa. De pas wordt mede mogelijk gemaakt door Schiedamse en Vlaardingse ondernemers.
Aanvragen en aanbiedingen

Organisaties in Schiedam en Vlaardingen kunnen de Vrijwilligerspas voor hun vrijwilligers aanvragen bij het Servicepunt Vrijwilligers in hun gemeente. De eerste aanvraagronde is gesloten en de eerste 5000 persoonlijke Vrijwilligerspassen zijn gedrukt. Aanvragen kunnen echter worden ingediend voor de tweede drukronde, die naar verwachting voor Schiedam begin volgend jaar zal plaatsvinden en voor Vlaardingen midden volgend jaar. Deze eerste Vrijwilligerspas is geldig tot en met 31 december 2016.
De Vrijwilligerspas wordt geleverd met een mooi boekje, waarin alle aanbiedingen in Schiedam en Vlaardingen te vinden zijn. Alle actuele informatie over alle deelnemende ondernemers , openingstijden en extra aanbiedingen en de spelregels zijn vanaf woensdag 11 november te vinden op: www.vrijwilligerspasschiedamvlaardingen.nl
Meer informatie

Meer informatie over de Servicepunten Vrijwilligers Schiedam en Vlaardingen is te vinden op: www.vrijwilligersschiedam.nl en en www.vlaardingen.nl/vrijwilligers

Interviews, camera en montage: Christiaan Salub

Advertentie