Gemeenteraad Vlaardingen over voordracht nieuwe burgemeester

Vlaardingen krijgt eerste vrouwelijke burgemeester in haar geschiedenis : mr. A.M.M. (Annemiek) Jetten (PvdA).

Mevrouw mr. A.M.M. (Annemiek) Jetten MSc is de beoogde nieuwe burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Dit heeft de gemeenteraad vandaag in een extra raadsvergadering besloten. Annemiek Jetten volgt Bert Blase op, die sinds augustus 2014 waarnemend burgemeester is in Vlaardingen.

“In Annemiek Jetten zien we een echte burgemeester, die stevig in haar schoenen staat”, zegt Kees Borsboom, voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. “We hebben haar leren kennen als een veelzijdig en gezaghebbend bestuurder, die veel relevante inhoudelijke kennis meebrengt. Zij wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Vlaardingen”, besluit Borsboom.

Annemiek Jetten (53) is op dit moment burgemeester van de gemeente Sluis in West Zeeuws Vlaanderen. Ze is een ervaren lokale bestuurder en is regionaal, landelijk en internationaal actief. Onder andere bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), als voorzitter van de P10 (netwerk van grote plattelandsgemeenten) en als lid van de Nederlandse delegatie voor het Comité van de Regio's (een adviesorgaan van de Europese Unie). Jetten is juriste en bestuurskundige en heeft bij diverse overheidsinstanties gewerkt.
Van Vlaanderen naar Vlaardingen

Vlaardingen is voor Jetten geen onbekende gemeente. Haar echtgenoot is er geboren en deels getogen. Jetten verheugt zich op de contacten met de inwoners van Vlaardingen voor wie zij graag een benaderbare burgermeester wil zijn. Samen met haar echtgenoot wil zij zo spoedig mogelijk in Vlaardingen gaan wonen. Haar zoon studeert biologie in Nijmegen en haar dochter communicatie in Breda.
Vervolg benoemingsprocedure

Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht. Hierna volgt de benoeming bij Koninklijk Besluit. De verwachting is dat Annemiek Jetten begin 2017 tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Vanaf dan heeft Vlaardingen weer een kroonbenoemde burgemeester.

http://www.popuptv.nl

Advertentie