Grote brand in flatwoning Koninginnelaan Vlaardingen

Hulpdiensten kregen donderdagmorgen een melding van een woningbrand aan de Koninginnelaan in Vlaardingen. Omdat de brand woedde op de 4e verdieping van een flatgebouw werd er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Tijdens de brand was er niemand in de woning. Een vrouw en haar kind zijn ter plaatse door de ambulancedienst nagekeken, een mobiel medisch team wat ook opgeroepen was hoefde niet in actie te komen.

De hulpdiensten hebben de overige woningen in het flatgebouw uit voorzorg ontruimd, de bewoners daarvan zijn opgevangen in een gebouw in de buurt. Een RET-bus werd ingezet om de bewoners te vervoeren. Om de opvang beter te kunnen co√∂rdineren hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. De burgemeester van Vlaardingen Bert Blase is ter plaatse geweest om zich te laten informeren. Ook heeft hij met bewoners gesproken bij de opvanglocatie. 

Nadat het gebouw was geventileerd en de CO metingen waren verricht, konden de bewoners aan het begin van de middag weer terug naar huis. De uitgebrande woning is voorlopig niet bewoonbaar. Een tweede woning, een etage lager, liep waterschade op. Voor de bewoners van beide woningen is voor de komende dagen elders onderdak geregeld. Team Brandonderzoek is direct na het nablussen gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Mogelijke oorzaak: Een oude televisie.

Meer beelden op www.mediatv.nl

Advertentie